kastriranje mačkona
Maja, prejšnji teden sem dala kastrirati dva najdenčka (3,5 in 5 mesecev). Zjutraj sta bila kastrirana, popoldne še malo omotična, naslednji dan “normalna”, danes sta prava vražička 🙂 Ja, crkljata se pa še vedno. Če boš z mucem ravnala tako kot si dosedaj, se ne bo nič spremenilo. Ne odlašaj pa predolgo, ker če muc začne markirat, s tem ne bo prenehal, tudi če ga daš kasneje kastrirati!
Yo
tamara, mucka cepi, ko bo popolnoma zdrav – tudi, če ne hodi ven, ker lahko klice prineseš na čevljih!
Kastriraš pri 4-ih mesecih mucka brez problemov, ne odlašaj, ker so nekateri mucki po 4. mesecu že lahko spolno zreli, kar pa pomeni posledično tudi markiranje…
Svetovala bi ti kastracijo, ko pa si muc popolnoma opomore (recimo po 1 tednu) še cepljenje 🙂
Lp, Yo
Jaz sem pri enem od mojih mačkonov zamudila in sem ga kastrirala pri 9 mesecih, markiral mi je že po hiši, še sedaj je velik pretepač in močno brani zelo velik teritorij. Sedaj ne markira več v hiši, zunaj pa še vedno. Druga dva sem kastrirala prej (7-8 mesecev) in teh težav nisem imela. So pa vse moje muce, mačke in mački kljub sterilizaciji oz.kastraciji zelo živahne, veliko se igrajo, so zelo dobri lovci. Živim na deželi ob gozdu in tu je njihov raj na zemlji.
Maja, moja najdenčka sta bila takoj po tem, ko je narkoza popustila popolnoma OK. Ne bi smelo boleti, ti pa z mačkom delaj tako kot si doslej! Danes naj ne je, zvečer daj samo vodo, imej ga notri, naj ne hodi na balkon ali kamorkoli, kjer bi lahko plezal, skakal, padel…
Yo
Mačke nimajo “perila”, ampak gonitveno krvavitev, tako da do nje po sterilizaciji ne more več priti. Če se pojavi karkšenkoli izcedek iz nožnice, je nujno mačko takoj peljati k veterinarju, saj je očitno prišlo do vnetja, ki mora biti zdravljenjo (npr. vnetje maternice, ki se je večinoma pri sterilizaciji ne odstrani).
Mačke nimajo “perila”, ampak gonitveno krvavitev, tako da do nje po sterilizaciji ne more več priti. Če se pojavi karkšenkoli izcedek iz nožnice, je nujno mačko takoj peljati k veterinarju, saj je očitno prišlo do vnetja, ki mora biti zdravljenjo (npr. vnetje maternice, ki se je večinoma pri sterilizaciji ne odstrani).[/quote]
TS … ups :))))
Mačke NIMAJO gonitvene krvavitve.
Pri mačkih ni nobene krvavitve, je samo breznanje/klicanje – torej obdobje ko je mačka v estrusu.
Mačke nimajo “perila”, ampak gonitveno krvavitev, tako da do nje po sterilizaciji ne more več priti. Če se pojavi karkšenkoli izcedek iz nožnice, je nujno mačko takoj peljati k veterinarju, saj je očitno prišlo do vnetja, ki mora biti zdravljenjo (npr. vnetje maternice, ki se je večinoma pri sterilizaciji ne odstrani).[/quote]
TS … ups :))))
Mačke NIMAJO gonitvene krvavitve.
Pri mačkih ni nobene krvavitve, je samo breznanje/klicanje – torej obdobje ko je mačka v estrusu.[/quote]
Ups, se opravičujem 🙂
Priznam, imam izkušnje samo s steriliziranimi mačkami 😀 In sem tole avtomatsko od psic pokopirala.
Hvala za popravek 🙂