kašljanje in operacija
Ne vem, kako imajo organizirano. Ali pregleda in sprejme kirurg ali pediater. Držimo pesti, da se rešite tega:=)
POzdravljeni
Ponovno se oglašam. Danes sva dala kri in urin. V Urinu so ugotovili levkocite(500) in HB/Er(25). P mi je dala Primotren suspenzijo. Otrok nima vročine,nič ne joka, normalno lula, pije, je. Urin mu ne smrdi. Nevem kako je to možno? V bolnici so nam rekli naj juti vseeno pridemo, da se bo anestezist odločil kako in kaj.? Kaj vi mislite je kako upanje? Kako je možno da kar naenkrat kaže da ima vnetje? Vsaj tako mi je rekla pediatrinja.
Hvala
Težko komentiram izvid urina. Kako pa je bil otrok umit pred odajo urina?
Upam, da bo jutri anesteziolog odločil tako, da bo za otroka najbolje.
Umivala sem ga s fiziološko in sterilno gaza. Nato sem mu prilepila vrečko. Ko sem mu imala vrečko je bil tudi pokakan. Sin ima tudi fimozo zato ga je teško umiti. Toda do sedaj ni bilo problemov. Če ni pravilno umit so lahko pravtako levkociti v Urinu? Res pa je da ima dilatacijo votlega sistema. A je mogoče kaj zvezi s tem. Pred 14 dnevi smo bili na UZ ledvic in odvzemu urina. Tam je bilo z urinom vse vredu. Če bi bilo vnetje a nebi moral imeti otrok vročino?
Hvala in mirno noč.
Lahkoje prišlo do kontaminacije urina z blatom. Jaz bi zagotovo odredila ponovni odvzem urina, če bi vedela za to. Otrokovo spolovilo in kožo okoli (kjer bo vrečka) je bolje umiti s toplo milnico, dobro izprati, osušiti in nalepiti vrečko. Če se otrok pokaka, je potrebno ponoviti postopek. Dilatacija votlega sistema bi načeloma lahko vplivala na količino rezidualnega urina, v katerem bi se množile bakterije. Po moje je bil vzork kontaminiran urin.
Jaz sem P povedala da je bil pokakan in če je možno da ni bil dobro umit. Ona je rekla da to nima veze, ker bi bile druge bakterije. Če sem jo prav razumela. A so levkociti tudi lahko povečani če ni pravilno umit? No vekakor bom to povedala jutri anesteziologu pa bomo videli kaj bo najbolše za otroka.
Katere bakteije pa so bile v urinu? Kot sem razumela, ste dali samo nativni urin in ne urikulta ali Sanforda. Potem pač ni mogoče vedeti, katere bakterije so sploh bile, konec koncev pa je E. colli, ki je najpogostejši povzročitelj vnetja sečil, tudi prebivalec našega črevesja. Skratka, če ni bilo preiskave na bakterije, potem lahko samo domnevamo (tako jaz kot vaša pediatrinja). Je pa navodilo nefrologov Pediatrične klinike, da se odvzem pri pokakani vrečki ponovi.
Možno je, število levkocitov pa je zelo veliko in ne vem referenčne vrednosti oz. kako je to šteto (na aparat ali ročno). Spet je res, da je otrok brez znakov vnetja sečil in brez vročine. Skratka, zadeva je večplastna.
Jutri vsekakor anesteziologu povejte, da je bil urin odvzet malce dvomljivo.