Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija kašljanje in operacija

kašljanje in operacija

Lep pozdrav
Vem, da je bilo že veliko napisanega na temo kašlja. Sin ima kmalu predvideno operacijo. Je pa prejšnji teden začel kašljati. Dajala sem mu sirup iz smrekovih vršičkov, kar se mi zdi, da mu je zelo pomagal, saj se je čez vikend začel bolj izkašljevati in ima sedaj bolj moker kašelj. Pri tem pa sem mu nos tudi čistila z fiziološko tekočino. Ko poslušam na njegovih prsih pri kašlju mu hrope. Ker pa me skrbi, da bi morali operacijo prestaviti, me zanima kaj naj jaz naredim, da bi se čimprej pozdravil. Ali naj mu še naprej dajem sirup smrekovih vršičkov, nos čistim z fiziološko tekočino, ali naj mu dam tudi operil? Pa verjetno bi bile tudi obloge z vročimi kamilicami dobrodošle? Ali naj mu jih dam samo za čez noč ali tudi čez dan.
Hvala za odgovor in lep dan še naprej

Če operacija poteka v splošni anesteziji, potem ob kašlju operacija odpade. Niste napisali, kdaj imate predvideno operacijo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala z hiter odgovor.

Sin je bil lansko leto že operiran in smo sedaj eno leto čakali na ponovno operacijo, ker prejšnja pač ni uspela – je prišlo do infekta. Zgodba iz preteklega leta pa se ponavlja. Lani je 6 dni pred operacijo zbolel, in sicer je imel vročino (en dan) in pa izcedek iz nosa in smo mislili, da bo potrebno odpovedati. Ko sva imela kontolo pred operacijo (dva dni prej) in potem še eno (en dan prej) je bilo vse ok in je bil tudi operiran. Letos pa kot kaže ne bo nič – operacijo pa ima predvideno za začetek naslednjega tedna. Naj povem, da samo kašlja, iz nosa mu ne teče, razpoloženje je super – navihan kot vedno. A mislite, da ne bi nič zgoraj navedeno pomagalo, da bi se to malo hitreje pozdravilo in da bi bil lahko operiran.

Hvala in lep dan še naprej

Do naslednjega tedna je še dovolj časa. Morda bo kašelj izzvenel, do petka boste zagotovo vedeli, če je otrok izboljšan. Ne glede na to, da ni izcedka iz nosa, ga ozpirajte. Zvečer topli napitki in tople obloge na prsni koš. Tudi kakšna inhalacija pare bo prav prišla. Sirupi pa itak ne zdravijo kašlja in tudi ne pomagajo, pravzaprav.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Hvala za upanje, da bo mogoče vseeno šlo skoz.

Torej mu naj nos izpiram z fiziološko in dajem tople obloge na prsni koš – ali lahko to izvajam dvakrat na dan (popoldansko spanje in nočno spanje)?
Inhalacija pare – a to lahko inhalira kuhan čaj iz kamilic (to sem jaz včasih počela – ne vem, če se to sploh še počne)? Če sem prav razumela mu pa sirupa naj ne dajem več, a ne?

Hvala in lep dan še naprej

Lahko naredite vse to pred vsakim spanjem, tudi dnevnim.
INhalacije s kamilicami so primerne, vendar pazite na možnost opeklin!
Sirup lahko dajete, lahko tudi prenehate, kakšnega bistvenega vpliva nima.

Lep pozdrav.
Ponovno se obračam na vas ker nevem kaj naj storim, da bi moj 14 mesečni sin nehal kašljati. Doma ga imam že od konec septembra, ker smo bili naročeni na operacijo. Medtem smo mogli operacijo že 2x predstaviti. Sedaj imamo datum 11.11. Problem je v tem,da fantek neneha in neneha kašljati. ŽE ves mesec mu izpiram nosek s fiziološko raztopino, dajem tople obloge na prsa, 14 dni smo ga tudi inhalirali vsak večer v kopalnici. Nosek ima že dobrih 14 dni čist, vendar mu še vedno izpiram. Tople obloge mu še vedno dajem na prsa. 4 dni (čez praznike) je bilo super saj ni nič kašljal čez noč in tudi podnevi je mogoče zakašljal le 2x. Potem pa kar naenkrat (pred tremi dnevi) zopet kašelj. Kašlja v glavnem po noči in imam občutek da je sedaj kašelj vglavnem suh. Danes ponoči je bilo hudo. Saj je prekašljal skoraj celo noč in seveda se je neprestalno zbujal in ni mogel zaspati.To niso napadi kašlja ampak enkrat zakašlaja in čez 2-5min zopet. To lahko traja tudi po 2 uri. Potem je recimo 1 uro mir in zopet isto. Po dnevi pa kašlja le kdaj pa kdaj Nos je čist, vročine ni.

Zanima me ali je to normalno da se kašelj kar naenkrat poslabša? Kaj mi lahko svetujete da se že enkrat rešimo tega kašlja? Ali je zaradi takega kašlja potrebno zopet prestaviti operacijo? Ali lahko otroku tako dolgo brez premora izpiram nosek?

Verjamem da smo s temi vprašanji okrog kašlja že prav tečni toda sem že prav obupana in obenem jezna. Fantek je že več kot mesec dni doma da bi se ja pozdravil. Nikamor negrem z njim da se nebi česa zopet nalezel. Organiziram varstvo ker jaz nemorem biti tako dolgo doma in nič. Izgleda da je bilo vse zamanj.Sedaj ko bo moral ponovno v vrtec, bo zopet jok in stok ker je že po vsej verjetnosti pozabil kaj je to vrtec.

ZA kakeršen koli nasvet ali mnenje bi vam bila zelo hvaležna. Še dobro da imamo vas,ki nam pomagate z raznimi nasveti in spodbudnimi besedami. Upam da vas nisem preveč zamorila.
Lep in uspešen dan

Če se kašelj poslabša ali se spremeni karakter (iz sočnega nazaj v izrazito dražečega in suhega), svetujem ponovni pregled pri zdravniku. VČasih je naredi čudež, če zamižimo na eno oko (ne delamo krvne preiskave), pač pa enostavno predpišemo makrolidni antibiotik in otrok je v 2 dneh zdrav.
Poskusite de dogovoriti z vašim pediatrom, glede na bližajoči datum operacije.

Lep pozdrav
Mi bomo operacijo odpovedali (tudi 11.11), ker je imel že dva dni vročino in smo bili danes ponovno pri pediatru, da so mu pregledali kri in je dobil antibiotik Hiconcil – vneta ušeska, pa kašlja še vedno.
Sem pa včeraj kupila inhalator in je imel včeraj trikrat inhalacije (fiziološka) in moram reči, da mu zelo pomaga. Res, da je cena visoka, a mislim, da bo odtehtala. Kakšno je pa vaše mnenje glede teh inhalatorjev za domačo rabo?
Hvala za vaše nasvete in lep dan še naprej

Zelo svetujem.

Tanč a ta Ab se dobi samo na recept?
nam se bliža gastroskopija ,zdaj 12-tega,otrok še vedno kašlja 🙁
Tudi mi smo že 2 x prestavili.So mi povedali,če kašlja da ne sme it.
A otroka boli trebušček že 1 leto,ne moremo vedno prestavljat 🙁

Antibiotiki so vedno na recept.

Pozdravljeni
Ponovno se vam oglašam. Upoštevala sem vaš nasvet da naj grem ponovno do pediatra in se skušam z njim pogovoriti.(glede kašlja in bližajoče operacije). Svetovali ste mo atb. Na žalost do pediatra nisem uspaela prit, ker me sestra nihotela vzeti in pustiti do P.Kljub moji vstrajnosti. Čež da P jemlje SAMO NUJNE PRIMERE,mi pa to nismo in naj se zglasimo v Ponedeljek zjutraj. Bolj ji jaz razlagam da je to prepozno, da imamo v torek operacijo in da bi morala govoriti s P, ona meni “ja pa prestavite operacijo”. Kdo mi bo pa pazil otroka ker v vrtcu nebo ozdravel. Mogoče ona. UF tako sem bila jezna in še vedno sem.
Moj sinček pa še vedno kašlja. En dan skoraj nič (niti podnevi , niti ponoči), drugi dan bolj.

Odločila sem se da ga bom v ponedeljek peljala v laboratorij na odvzem krvi in urina pa bomo videli. Tako in tako rabim izvide za operacijo. Upam da bo do ponedeljka kašelj izvenel, če ne nevem. Ali ga lahko, če kdaj pa kdaj suho pokašlja peljem na operacijo? Ali so kake nevarnosti?

Razmišljala sem tudi če mogoče kašlja zaradi suhega zraka. Kajti kjub vlaženju je zrak še vedno suh. Poleg tega pa je pri nas v stanovanju zelo toplo,kljub temu da imam radiatorje zaprete in redno prezračujem prostor.Pred spanje vedno prezračim a mi v spalnici takoj zraste T na 23.V Bivalnih prostorih pa je med 24-25.
KAj vi mislite?
Hvala in lep dan.

Pred operacijo mora otrok orpaviti pregled krvi in pregled pri pediatru. Vsaj takrat boste prišli do zdravnika, pa povejte, da ni mogoče drugače priti do nje, s takim zmajem čuvajem pred vrati:=)
Kar se tiče kašlja: kako pogosto otrok kašlja? Ali je to občasno izkašljanje čez dan in malce več ponoči (npr. 10-12x dnevno) ali je kašelj stalen? Če je stalen, zagotovo ne bo operiran.
V spalnici je 23 stopinj za spanje pretoplo. Med 18-20° bi ustrezalo, pa seveda ne spresuh zrak. Odprite zgoraj okno.

Hvala za hiter odgovor. Ja kašelj je občasen. Podnevi en dan samo 3x-4x. Drugi dan bolj pogosto. Mislim pa da število ni več kot 10-12x. Ponoči pa je tudi različno eno noč samo parkrat drugo noč pa malo več. Mislim pa da vsekakor več ponoči kot po dnevi. Kar se tiče okna v spalnice nemorem odpreti ker ga imamo nad glavo. Postelje se ne da obrniti ker je premalo prostora.
Hvala

Pozabila sem povedati, da največkrat zakašlja zjutraj, ko se zbudi in potem ponovno, ko se zbudi po dnevnm spanju. Vmes redko kdaj. S tem da se mi zdi da popoldne oz. zvečer večkrat kot dopoldne.

Lep pozdrav!

Potem ta kašelj ni ravno nekaj, zaradi česar bi otroka nujno odklonili. Odvisno je od pregleda in presoje pred operacijo.

Hvala za upanje, da bomo končno opravili operacijo. Upam le, da bodo izvidi v ponedeljek vredu. Vprašala bi še, če je okrevanje pri operaciji popkove kile in hidrokele v modih dolgo in boleče? V bolnici naj bi bili samo eno noč.

Hvala!

Okrevanje je hitro, res pa je, da ni ravno zaželjeno kakšno intenzivno kašljanje ali napenjanje po operaciji. V tem primeru bi npr. dobili Pholcodin sirup, čeprav ravno čudežen ni:=(
Odvisno je pravzaprav od sprejemnega pediatra (če boste op. v Lj), če bo presodil, da je otrok v redu za operacijo.

Operirani bomo v Celjski bolnišnici na oodelku za otroško kirurgijo. Verjetno pa imajo tudi tam pediatra, ki nas bo pregledal in povedal kako in kaj.
Se javimo kako je kaj z nami in če smo bili uspešni.
Najlepša hvala za vse.
Res ste super, ko nam tako pomagate.

New Report

Close