Najdi forum

kasko GRAWE

kako do odškodnine pri GRAWE moj problem je takle; avto imam zavarovan pri omenjeni zavarovalnici posodil sem ga sorodnici ki je z njim imela prometno nesrečo srna ji je zaprla pot zapeljala je na bankino in nato v ocestni jarek srne ni zadela poklicala je policijo ki je prišla na kraj dogodka napisali so potrdilo da odstopajo od ogleda po 136 členu ZVCP 2 ALINEA zavarovalnica je poslala cenilca ki je avto ocenil na totalko in do tu vse ok.zdaj pa problem avto je kasko zavarovan imam tudi GRAWE MOBIL ki naj bi mi nudil nadomestni avto do saniranja škode pa ob sobotah ne delajo avto sem moral odvleči sam čeprav piše na kartici z vami na poti zdaj pa se komplicira tudi odškodnina saj je moja zadnja informacija da do te najbrž nisem upravičen najprej so čakali na policijski zapisnik čeprav sem jim posredoval obvestilo policije da od ogleda odstopajo zdaj pa o mojem primeru ne dajejo več informacij tako mi je razložilzavarovalni agent pomagajte prosim kaj lahko storim vsak nasvet mi bo dobrodošel brez avta sem od 31,05,08 moj nasvet ostalim uporabnikom foruma je ne nasedajte GRAWE zavarovalnici kajti samo denar pobirajo in v naprej držijo figo v žepu

2) Policist mora priti na kraj prometne nesreče I. kategorije in ugotoviti dejstva ter zbrati dokaze, potrebne za odločitev o prekršku.
(3) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka policistu pri prometni nesreči z neznatno nevarnostjo ni treba ugotavljati dejstev in zbirati dokazov iz prejšnjega odstavka, razen če neposredni udeleženec prometne nesreče ali udeleženec prometne nesreče, ki je v nesreči utrpel materialno škodo, to izrecno zahteva. O tem policist obvesti udeležence prometne nesreče.
Na podlagi napisanega,do komplikacij v vašem primeru ne bi smelo priti,saj je policija evidentirala nesrečo,pa tudi po opisanem ni bil kršen zakon.Pravico imate zahtevati izplačilo ekonomske totalne škode,ter vse bonitete napisane v zavarovalni pogodbi.
Lep pozdrav ter srečno. Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

Prikolico imam v kamp-u Kastanija (Novi grad ),na moj osebni avtomobil mi je ob nevihti padla veja in mi poškodovala vozilo .Prišla je hrvaška policija ( Umag) ,ugotovila škodo mi izdala zapisnik in do sem je vse v redu . V Novem gradu ima sedež zavarovalnica Grawe tam kraljuje g. Denis ,samo sramota za zavarovalnico da sploh drži takšne ljudi.Ko sem ga izkal z pomočjo domačinov da bi mi ocenil škodo se mi je venomer skril in se me izogibal , tako da sem sedaj ker mi je potekel dopust moral domov ,prosim za nasvet kako naprej ?

Ali pa je resnica da omenjena zavarovalnica samo pobere denar pomoči pa ne nudi več ?

Do sedaj bom še miroval potem pa lepo v medijska obveščanja !!!!!

Lepo pozdravljeni ! Prosim pa za nasvet !

Škodo lahko ocenite tudi v Ljubljani in sicer jo lahko uveljavljate iz kasko zavarovanja.Težav ne bi smeli imeti,če pa bo šlo kaj narobe pa mi napišite.
Lepo pozdravljeni, Bruno

************************** Zavarovalna pisarna B & M Bruno Šneberger s.p. Bruno Šneberger Uradne ure: Vsak dan. gsm: 051/625-611 gsm: 070/867-040 Uradne ure: Od 8.00 do 16.00 tel/fax:01/429-7100 Mail: [email protected]

grawe kasko??? imel sem avto kasko zavarovan na grawe zavarovalnici ko so mi vzeli 1000€ me nise ni vpraso od koga sem kupo avto in če je bil poškodovan sam da so pobrali denar,konec lanskega leta se mi je zgodila prometna nesreča in takrat ko bi ti potreboval pomoč od zavarovalnice ti grawe obrne hrbet,poslal sem jim vso dokumentacijo o prometni policijski zapisnik,potem so se zahtevali račun in kupoprodajno pogodbo, podatke prejsnega lastnika,to sem jim vse poslal , avto so mi prisli cenit 5krat od tega so dvakrat avto priklopli na računalnik(tester) in seveda niso nič odkrili,sedaj je od prometne 3mesece in njihov odgovor je bil da nisem upravičen do odskodnine…zdaj bom sel v tožbo sam gdove kak dolgo bo to trajalo…
Nasvet vsem: NE NASEDAJTE GRAWE ZAVAROVALNICI DA SE VAM NE ZGODI TO KAJ SE JE MENI KOT VESTE NESREČA NIKOLI NE POČIVA…GRAWE PA…

ja tko je to če človek ne ve s kom ima opravka.sam sem imel pri grawe zavarovanih s sorodstvom vred osem avtomobilov zdaj pa imam svojih pet na tili-ji pasem zelo zadovoljen z načinom njihovega dela.mi je padel kamen na vetrobransko steklo,sem naslednji dan odšel ocenit škodo čeprav je bilo steklo poškodovano minimalno mi je cenilec izdal nalog za zamenjavo in naslednji dan je na mojem audiju bilo vse po starem.kar pa se grawe tiče moram povedat da sem do odškodnine po kasku le prišel po pol leta in si sicer 1500 eur in sicer za totalko avta ki je bil takrat vreden 6000 eur včasih smo evropejce bolj spoštoval mogoče pa ti avstrijci niso v evropi-hajderjungen

Pozdravljeni
Moj oče je tudi imel zavarovan avto kasko pri zavarovalnici Grawe.In ko je rabil njihovo
pomoč so mu obrnili hrbet.Namreč je imel parkirano vozilo,niso mu upoštevali (H) kombinacije
ampak kar kasko.In tudi je imel zavarovano Grawe mobil.Ta zavarovalnica mu ne prizna
nadomestnega vozila.Račun za nadomestno vozilo je avtoličar poslav na to zavarovalnico
in so ga zavrnali,čes da ga mora sam plačat.
Prosim za vašo pomoč kako in kaj.
Lp Jože

Težko vam dam točen odgovor,saj ne poznam vseh dejstev,Očitno pa pri cenitvi škode nekaj ni bilo v redu.
Če v kasku ni nadomestnega vozila ga zavarovalnica tudi ne plača.Moral bi videti polico,pa bi lahko kaj rekel.
Lepo pozdravljeni,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

S spoštovanjem !

zaniama me samo ;
Dne 06.03.2009 sem podaljšal zavarovanje in kasko za avto .
Še isti dan sem ugotovil da je avto napačno zavarovan ( zavarovanje za karavana in dizel motor 1,8 a v resnici imam avto bencinar in ne karavan a motor 1,6 )
Takoj še isti dan sem stopil do zavarovalnega agenta in spremenil pogodbo .
Plačal sem polog in sklenil na obročno plačilo 9.mesecev in plačal 2% provizijo za obročno plačilo .
Nato zavarovalnica generali ni tri mesece okoli moje police naredlia nič, da kljub mojim nenehnim klicom .
dne 18.06.2009 pa pismo od zavarovalnice Generali in sedaj moram plačati 4.obroke po njihovi krivdi naenkrat – ni problema za denar .
Zanima me samo na odnos in postopke ali lahko prekinem zavarovanje na Generali predhodno in plačam samo razliko se pravi Zavarovanje od 12.03.2009 – do 30.06.2009 in naredim zavarovanje na drugi zavarovalnici .
Da z zavarovalnico Generali nikakor ne mislim več poslovati zaradi njihovih žalitev ki jih imam v elektronski obliki .
Hvala za odgovor !
jože

Zavarovanje lahko stornirate,potrebno pa bo narediti kratkoročno polico,ter vozilo odjaviti iz prometa.Nekaj stroškov pač bo,če tako želite pa tudi v redu.
Lepo pozdravljeni,Bruno

Jaz sem pri zavarovalnici grawe. Avto sem kasko zavaroval in zdaj ko sem imel prometno nesrečo je po dveh dneh prišel cenilec oceniti avto. Seveda totalka in zdaj že 2 meseca nisem dobil niti ponudbe. Vsi lažejo da bo jutri jutri, moj agent itd. Zdaj sem ugotovil da taglavna oseba ki ima moj primer mi reče da nima še policijskega zapisnika in da samo on bo rekel kdaj bom dobil. Jaz kličem pristojno PP ki je naredila zapisnik pa mi odgovorijo da je FIO številka mojega primera že mesec pa pol v njihovi bazi al kjerkoli pač že. V glavnem tam kjer ima zavarovalnica dostop. DALEČ VSTRAN OD GRAWE. ZDAJ SEM DAL ZADEVO ODVETNIKU KI SAM PRAVI DA KO PRIDE DO IZPLAČIL ŠKODE NASTANEJO VELIKI PROBLEMI. REDKI KI JIH NIMAJO!!

New Report

Close