Najdi forum

Kaširanje!

Tu in tam vas kaj berem. Načeloma me bolj zanimajo naravne stvari. Izdelki iz lesa, papirja-kaširanje, naravni plodovi, leseni kolobarji, predvsem so aktualni zdaj v tem času,v času, ko so aktualni aranžmaji. Potem kolobarji koruznih storžev.
Kaj vse sem že kaširala: dežnike, sama sem si zmislila ptičke,so kot skoraj žive. Potem sem kaširala čevlje,koše, krožnike, sadje,kokoške,vazice,uh, kaj vse, da se niti ne spomnim.
Zdaj kaširam kroglice za jelko. Različnih velikosti. Ko se posušijo, jih prebarvam in posrebrim ali pozlatim, tako, da reliefni robovi dobijo svoj lesk,čar.
Predvsem pa tu pride do izraza lastna ustvarjalnost, kar jaz veliko cenim v življenju. Tu ni šablon, no, skoraj ni.
Veliko sem razstavljala po gospodarskem razstavišču, potem v Celju, v Murski Soboti.
Veliko užitka pri ustvarjanju.

Pa še pokaži to, da bomo še videli.

Vidka Pitka ******************************************** http://www.mojalbum.com/vidka-pitka

Kaj pa je kaširanje?

Nekaj slik imam, samo niso nikjer drugje, kot na papirju.
Nisem teh stvari veliko fotografirala.
S tem se profesionalno ne ukvarjam.
Niti se na te strani tako ne spoznam, da bi to znala sama naredit.
Vprašaj, če te kaj zanima pa ti razložim.

Kaširanje je tehnika, ko kuhano lepilo nanašaš na papir, posušiš in nastane skulptura, oblika.
Najbolj primeren se mi zdi časopisni papir, ker je bolj prožen za oblikovanje.

Pa še kaširane krogle z vrvjo-vrvico. Verjetno poznate.
Na napihnjeni balon nanašaš to skuhano lepilo in ovijaš vrvico. Posušiš in nastane čudovita kroglica. Balon pa odstraniš.

Ojla, jaz bi samo rada videla tvoje umetnine. Če imaš možnost kaj takega fotografirati z digitalnim fotoaparatom, narediš potem album svojih umetnij in vsi, ki se na tem forumu srečujemo, lahko vidimo kaj novega, lepega, dobimo kakšne ideje.

Naši albumi so zbrani na linku, zgoraj, nad naslovom tega foruma – USTVARJALNI ALBUMI, SWAP. Klikni in poglej.

Hvala in veliko uspehov še naprej.

Vidka Pitka ******************************************** http://www.mojalbum.com/vidka-pitka

Aha, poznam to tehniko, nisem pa vedela, da se ji reče kaširanje.
Hvala.

New Report

Close