Najdi forum

Kašelj samo ponoči

Naš petnajsetmesečni deklič kašnja (suho) samo ponoči (celo noč!), čez dan pa nič. To traja že skoraj dva tedna, vendar se kar ne odpravimo k zdravniku, ker nima vročine, pa tudi sicer je vse v najlepšem redu. Imate podobno izkušnjo? Kaj pomaga v takih primerih? Mi dajemo sirup iz smrekovih vršičkov, narejen doma, vendar ni kakšnega uspeha. Vesela bom vseh nasvetov!

Če stanujete v stanovanju je mogoče vzrok, suh zrak. Mi probavamo nekako tako, da imamo na radiatroju posodo z vodo čez cel dan. Zvečer pa damo na otroško posteljico še mokro plenico. Sicer je v 2 urah suha ampak se mi zdi, da je bolje to kot nič.
Sonja

Nasa tudi vendar je stara 7 let,ampak tudi ko je bila majhna se spomnim da je bilo isto.Jaz sem ji dajala Panatus ali Sinecod sirup samo zvecer tako mi ponoci ni kasljala lahko pa probas dati tudi Prospan.Meni je takoj ko sem ji dala Panatus nehala kasljat.

Živjo,

mi imamo eneke probleme s sinom, kateri suho kašlja vsako zimo že odkar ga imava – 5 let… Zdi se mi, da mu pomaga, če mu v ponvici prepražim cvetove kamilic, mu jih zavijem v gazo in dam še tople na prsni koš. Nekateri otroci pa imajo radi karamel mleko-kako točno se ga naredi, naj ti povedo drugi, ker ga sama že kar lep čas nisem delala. Suh zrak – kot je napisala sonja, je pa tudi pri nas problem. Zato perilo čez zimo sušimo kar v stanovanju.

Lp, Petra

Petra

mi smo imeli isto izkušnjo – po petih(!) mesecih takega kašlja in vseh mogočih sirupih, oblogah itd. nas je tega kašlja v hipu odrešil vlažilec zraka.
poskusi!

Prospan je namenjen izkašljevanju in ne pomirjanju suhega kašlja. Prospan je tako smiselno otroku dati takrat, ko ima katar, pa ga ne more izkašljati.

lp

vlaženje zraka, pa lahko v vodo kaneš tudi par kapljic mete, sinusana ipd..
Smrekovi vršički meni pomagajo, malčku pa ne, bolje mu je,če mu dam slezov sirup, ki ga dobiš v lekarni.

Pri nas je prej preveč vlage kot premalo, bi lahko bil tudi to vzrok?

Preveč vlage ne more biti vzrok za suho kašljanje.
Po čem sklepaš, da imate preveč vlage?

Namaži jo po prsih s kakšno kremo (npr. Justovo: sivka ali materina dušica), in pa položi tople cvetke kamilic na prsa, tako, kot ti je KPetra že predlagala.

Jaz sem našemu poleg tega skuhala še velik lonec kamilic in notri nekaj kapljic Olia 31 in mu dala lonec na tla, ob posteljici.

Pri nas odkar uporabljam Justovo materino dušico, kašelj ni več problem. Reklama gor al pa dol, res pomaga. Hvala Hop Cefizelj, ker si jo priporočila.

Upoštevajate nasvet Mandarine, poleg naštetega mi uporabljamo tudi sprej EUCASOL – je na bazi evkaliptusa in sobo malo razkužimo, vsi izdelki so super, pa naj rečejo kar hočejo o reklamah.

O suhem zraku so že povedali in je res lahko vzrok, pa prevroča spalnica…..
Naši je pomagalo, če sem zavrela vodo in notri kanila nekaj kapljic smrekovega olja (lekarna) in cela soba je dišala, kot da spimo v smrekovem gozdu. No v bistvu je inhalirala ta zrak z eteričnimi olji, ki so se z vodno paro razširili po sobi. Smo navlažili in aromatizirali.

Letos so ti prehladi trdovratni. Tudi odrasli kašljamo po mesec in več.

sivkino kremo in kremo materine dušice vsaj od firme JUST ne moreš kupiti v lekarnah, tudi lekarnaji kupujejo te izdelke, vsaj jaz poznam eno, pa tudi kapljice “smrekovi vršički”, ne verjamem, da so tako dobre kot JUSTOVE

Enak primer: 18 mesecnik, zadnje 14 dni kaslja samo od takrat dalje, ko gre spat in ponoci, kot bi ga nekaj drazilo (ponoci tudi po 2 uri skupaj).

Zamenjala sem vso posteljnino (prsice?), pocistila vse mozne prasne delce po kotih – nic. Sla na forum, naredila search pod “kaselj”, nasla in uporabila sledece:
– mentoklar oziroma njegovega naslednika “Po-ho” ali nekaj takega (dr. Vogel posoda za inhalacijo + etericno olje = 1950 sit),
– zavrela vodo, kanila 2 kapljici in postavila v blizino radiatorja,
– mocno prezracila sobo,
– dala malemu Prospan bersljanov sirup za izkasljevanje,
– dala malega spat kot obicajno,
– pustila vodo + etericno olje dalje izhlapevati dokler se voda ohlaja,
– namazala malega, ko je zaspal z Justovo materino dusico (drugace ne pusti, ker ga zgecka),

Se isto noc popolni mir. Prijeten vonj (ne prehud!) v sobi po etericnem olju in svezini. Nadaljevala se 5 dni, da se ne vrne (prehitro). Upam, da bo slo naslednjic tudi tako “idealno”. 🙂

Alexa

Kje lahko kupim Justovo kremo?

Lp, Alenka

Samo direktno od Justovih prodajalcev. Vpisi “Just” v iskalnik in bos nasla kar nekaj imen, ki so jih forumovke objavile glede na regije, kjer so doma.

AAA

Kopiram:
Justovi izdelki se prodajajo preko svetovanja na prezentacijah na domu in to je edini pravi način prodaje teh izdelkov, saj le tako lahko zveste vse informacije iz prve roke in tudi vse načine uporabe.

Je bilo pa objavljenih že nekaj tel. št., pobrskaj po ISKANJU.
Lp

New Report

Close