Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kašelj pri 5 mesečnem dojenčku

Kašelj pri 5 mesečnem dojenčku

Oj,

Moj drugi sonček (5 mesecev) je dobila prehlad in virus…sedaj pa kašljamo in hodimo na inhalacije (imamo še antibiotik). Ste imeli tudi vi kaj podobnega doma? Kako ste otroku pomagali, kaj ste še uporabljali?

Hvala in lep dan, MaRe

Jaz sem moji deklici dala za izkašljevanje sirup Prospan in ji je zelo pomagal. Vedno ga imam doma, za vsak slučaj!
Ko je spala sem ji dala v sobico zraven postelje v vodo kapljice 31 (Just) in njej je to vedno zelo pomagalo!

Na žalost pri kašlju ne moreš prav dosti pomagati. Za razne sirupe je še premajhen, čeprav sem jaz mojemu 5,5 mesečniku 2x zvečer vseeno dala Prospan in enkrat Operil v nosek. Lahko poskrbiš za dodatno vlago v sobi, večkrat prezračiš, dvigneš jogi malo više, morda kakšen Baby wick namaži na prsi, a vendar je to sredi noči, ko je običajno najhuje, bolj malo.
Lahko te potolažim, da pač po kakšnem tednu, dveh počasiiiii mine ali se vsaj ublaži. Je pa vsekakor težko, ko začne sredi noči kašljati, da se skoraj davi, duda stalno pada iz ust, spanec pa je tako rahel, da brez nje ne more zaspati nazaj…. Moj tudi ne zna piti po flaški, da bi mu ponudila včasih topel čaj, zato sva se še pogosteje dojila. Po 14 dneh je pri nas precej bolje.

raglja

Namaži ga po prsih s kremo materine dušice in to spredaj in zadaj po poljučkih. Zelo hitro pomaga. Zelo priporočljivo pa je, če uporabiš tudi kopel materine dušice, nato pa še krema.

lp

Tudi moj Maj je pred nekaj dnevi kašljav. Skuhala sem mu kamilični čaj in postavila v bližino njega da je vdihaval.Pomagalo je.

V lekarni sem dobila trpotčev sirup, ki je primeren tudi za dojenčke (moja sta stara 3,5 meseca). Lahko mu ga daš v topel čaj ali pa kar po žlički. Pomirja suh kašelj in pomaga izkašljevat pri “mokrem” kašlju.

New Report

Close