Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Kašelj ki ne mine

Kašelj ki ne mine

Pozdravljeni!
Stara sem 34 let in še več kot dva meseca kašljam, na začetku sem bila prehlajena in sem imela vnetje sinusov, kasneje pa sem začela suho kašljati, tako, da nisem mogla nehat , kasneje se je malo umirilo, in sem ponoči prenehala kašljati, sedaj pa še vedno kašljam, vendar malo manj kot na začetku, se pa ta kašelj vleče že več kot dva meseca od začetka decembra. Naj še omenim, da sem imela vnetje sinusov zelo dolgo kar mesec dni, ker nisem upala vzeti nobenega zdravila, ker dojim otroka. Zadnje čase pa tudi občutim pekoči občutek v zgornjem delu hrbta in kot da ne bi mogla zajeti vso sapo, kot da mi nekdo sedi na pljučih. Ko sem vzela ventolin se je stanje izboljšalo in lahko sem zajela vso sapo. Pokašljujem pa na začetku suho, nato pa začnem izkašljevati izmečke zelene ali rumene barve. Krvni izvidi so od januarja v redu in ne kažejo na nobeno vnetje, si pa še vedno vsako jutro izpiham nos. Naj še omenim, da sem bila včasih kadilka pred nosečnostjo.

Zanima me je možno da moje težave izvirajo iz nosnih izcedkov, ali kaj drugega.
Za odgovor se vam lepo zahvaljujem.

Spoštovana,

vsak podaljšano trajajoči kašelj je treba pojasniti. Pri vas je možno, da kašljate zaradi retronazalnega izcedka ob kroničnem rinitisu (torej izcedka, ki iz kronično vnetega nosu zateka nazaj v žrelo) ali pa zaradi novo nastale astme. Ali pa česa tretjega…..Vzrokov za kašelj je zelo veliko.
Svetujem posvet s specialistom za pljučne bolezni

Lep pozdrav

prof.dr. Stanislav Šuškovič

prof.dr.Stanislav Šuškovič

Pozdravljeni!

Prosila bi vas za pomoč…moj partner (star je 30 let ) Že 2 meseca kašlja. Pred dobrima 2 mesecama je zbolel, ampak naj povem da je šlo za majhen prehlad( malo smrkanja, brez vročine brez vsega) trajalo je vse skupaj 2 dni in je bil zdrav…in nekje od takrat naprej je pričel kašljati. Dober mesec je kašljal zelo, nato sva nabavila sirup panadon…se je za kak teden malo stanje izboljšalo-ampak ne v celoti, po enem tednu se je pa stanje spet poslabšalo…in zdaj ponovno kašlja že dobra 2 tedna kljub sirupu. Se mu je pa pred 2 dnevoma ponovno zamašil nos in smrka. Naj povem še to, da ob jutrih kašelj ni suh- se lušči…ampak čez dan pa pokašljuje suho. Zjutraj in zvečer je najhuje, ko zaspi v večini ne kašlja. Od vsega kašlja se pritožuje da boli čez trebuh, predvidevam da trebušna prepona od napora.
Me pa zanima tudi to, glede nato, da imama leto dni starega otroka, če je kašelj nalezljiv? Ker je hčerka zadnje mesece kar v eno bolana tudi kašljala…( najbrž naključje in letni čas ) ampak vseeno bi prosila za odg.
Vprašala bi tudi, če je potrebno na pregled? lahko kaj sama postorima in ustavima kašelj?

Hvala za odgovor.

Lp, Maja

Spoštovana

žal zahteva kronični kašelj obisk pri izbranem zdravniku. Je sicer možno, da so težave, ki jih ima vaš prijatelj, nasledek zaporednih viroz. Ali pa je viroza razkrila neko latentno, skrito astmo. Še posebej, ker jo spremlja tudi rinitis.Ali celo neko skrito kronično okužbo dihal.
Mimogrede-zdravilo za lajšanje kašlja ni panadol ampak (na primer) panatus.
Dokler ne vemo, za čim boluje vaš prijatelj, vam seveda ne morem ničesar reči glede njegove kužnosti za otroka. Pač pa-obratno-najbolj neprijetne viroze najraje “staknemo” od svojih otrok.

Lep pozdrav

prof.dr. Stanislav Šuškovič

prof.dr.Stanislav Šuškovič

New Report

Close