moja izkušnja:
sem kašljala brez veze, po več mesecev, DR mi je predpisovala Aerus za alergijo, ma ni kaj dosti pomagalo…
jedla sem proizvode iz bele moke
čez poletje sem jedla dietno hrano: zelenjavo in sadje brez kruha in kašelj je čudežno izginil, ko je bila sezona mimo sem zopet prešla na kruh, kašelj se je zopet pojavil
ker pa to ni peljalo nikamor, da se filam s tableti, sem brskala po internetu vse v zvezi s kašljem in našla, da ga lahko povzoča bela moka
prenehala vživati belo moko in čez tri dni je kašelj izginil
morda je naključje, vendar kašljam nič več, ne jem bele moke, pa še počutje je boljše
imam kronični gastritis
Spoštovani!
Me veseli, da imate tako izkušnjo. Se strinjam, da ne uživate izdelkov iz bele moke, pa tudi ne bele maščobe in belega sladkorja. Vseeno pa jemljite PPI.
Lep pozdrav! Marija Š. Gašperšič
Pozdravljeni,
že več kot 10 let imam diagnozo GERB, večkrat sem bila že na gastroskopiji. Ugotovljeno je bilo, da je ohlapna zapiralka med želodcem in požiralnikom. Vsak večer vzamem Ortanol 20 mg in se zbudim zaradi bolečega želodca in kisline v ustih. Vzamem antacid. Zaradi teh težav spremljam načine zdravljenja in zasledila sem, da v Nemčiji v 12 bolnišnicah že laporoskopsko vstavljajo obroček LINX med požiralnikom in želodcem. Poseg traja 45 min, na you tubu je video. V bolnici se ostane samo 48 ur. Po mojem sem zrela za tako operacijo. Zelo me zanima, kdaj bo dostopna slovenskim bolnikom z refluksno boleznijo ? Hvala za odgovor. Barbara
Pozdravljeni.
Trdovratno refluksno bolezen se tudi pri nas zdravi operativno. Operacija se imenuje fundoplikacija, izvajajo pa jo torakalni kirurgi. Svetujem vam, da se oglasite pri njih. Tam boste izvedeli kako poteka operacija.
LP