Najdi forum

Kašelj

Pozdravljeni,

že nekaj tednov me muči kašelj. To zimo sem prebolel virozo in vročeno v treh dneh, kašljal sem še nekaj časa, sledil je premor in sedaj že dva tedna kašljam. Sprva sem izkašljal rumeno sluz, ker pa nisem imel vročine, sprva zdravnika nisem obiskal.

Kašelj je vseeno vztrajal, izkašljujem mešanico sline in belkaste sluzi, imam neprestan občutek goltanja sline. Prejšnji teden sem šel k zdravniku, ki mi je razložil, da gre za normalno očiščevanje in mi priporočil Fluimukan.

Fluimukan sem jemal prvi dan; pojavil se je glavobol, postal sem šibek in ponoči se je pojavila bolečina v desni nogi, zato sem prenehal jemati Fluimukan. Če zdravilo samo olajšuje izkašljevanje in ima toliko stranskih učinkov pri meni, se mi ne izplača.

Kašelj še vedno vztraja, včeraj me je bolelo na območju srca, spodnji del trebuha pa zaboli z vsakim kašljem in imam občutek napetosti. Sicer nimam vročine, v glavnem se dobro počutim, odkar sem prenehal jemati Fluimukan.

Ponosi so napadi hudi, neprekinjeno kašljam po celo minuto ali dve, večkrat na noč. Včasih pa dobim občutek popolne sproščenosti in me zato pograbi panika in začnem globoko dihati ter se gibljem po sobi. Ne morem se znebiti skrbi, da bi se mi srce ustavilo zaradi tega kašlja.

Danes zjutraj pa sem opazil v kozarcu, v katerega izkašljujem, kapljico krvi. Sinoči sem imel več hujših napadov kašlja. Razmišljam, da bi spet obiskal zdravnika.

Ali obstaja razlog za skrb?

Hvala za odgovor!
Miha

Spoštovani!
Po opisu gre najbolj verjetno za kašelj po respiratornem
infektu, ki lahko traja tudi do osem tednov.
Toda zaradi varnosti je potrebno pri tistih, ki kašljajo
več kot tri tedne, opraviti vsaj rentgensko sliko pljuč.
Če je slika normalna in je v anamnezi infekt, se lahko
počaka 4 tedne.Če je kašelj še vedno prisoten, je potreben
pregled pri specialistu po presoji lečečega zdravnika.V
slučaju krvi v izpljunku, je diagnostični postopek nujno
potreben.
RMarčun

Pozdravljeni,

hvala za odgovor! Kašelj še traja, pri zdravniku še nisem bil, ker ima dopust. Kaže, da se kašelj pomirja, še vedno izkašljujem belkasto sluz, od tistega pa ni bilo več sledi krvu v izbljuvkih.

Sedaj pa je nekoliko drugače, včasih imam občutek davljenja med kašljanjem, potruditi se moram, da izkašljam in si sprostim grlo, pri tem pa čutim močan pritisk v glavi in dobim povsem rdeče oči. Zoprno.

Zdaj vsaj lahko spet normalno spim. Jemljem čaj s cvetličnim medom, včasih zaužijem celo žličko. To z rdečimi očmi pa je problem, ker veliko delam z računalnikom (služba in med prostim časom).

Kakorkoli že, glavno je, da ni več panike! Še enkrat hvala za odgovor!

Miha

živjo,
imam sina starega 4 leta. ima obdobje ko se borimo s suhim in dražčim kašlom. kašlja non stop podnevi in ponoči. sm kupla panatus pa mu je pomagu.in se je pozdravu. čez par mescev ko je mel spet kašel mu ni nč pomagal. in po treh dneh neprestanega kašllanja je bila posledica da je kri plunu. tako da sem šla do zdravnice, ki me napisala ventolin.
zdej ma spet napade kašlja mi dajem streptils (ponoči da lahko se vsaj naspi) vendar tudi to mu ne pomaga.
spet se zamenjala zdravilo zdaj sem mu kupla junior angini. upam da bo pomagal.
sem pa slišala da obstajajo ene šumeče tablete fluminokol(ali enkaj podobnega), ki zelo pomgajo.
raje se obrnem na naravi način, vendar ne vem kaj naj še storim: velikokrat skuhava čaja da ga udihava, redno je medopin (mešanica medu, propolisa, mati. mleček, svetni prah) za odpornosti.
kaj naj še storim? kako naj se še boriva z dražečim kašlom?revež kadar pridejo ti dnevi skos kašla, tudi spati ne more.
obdobje kašla traja nekaj časa. potem je obdobje ko je vse ok. in potem spet stakne prehlad in kašla.
hvala,
lp

Spoštovani

Na vprašanja na tem forumu odgovarjajo zdravniki internist in pulmologi, ki zdravijo odrasle ljudi. Otroke do 18 leta starosti obravnavajo pediatri. Svetujem Vam, da se obrnete na izbranega pediatra.

Hvala za razumevanje

Lep dan in lep pozdrav

Nikolina Rozman
Pulmološka ambulanta
Klinika Golnik

Ali lahko kombiniram fluimukan (zjutraj za izkasljevanje) in panatu (zvecer za umiritev)

New Report

Close