kašelj
Tudi naša deklica je stara 8 let. Dve leti približno traja že ta kašelj. Splošna zdravnica je predpisala Ventolin in Flixotide, ker ji je v prsih piskalo in pokalo pri dihanju. To sem lahko zazanala že z rokami pri njenem globokem vdihu.
Sva inhalirali kamilice, dajala sem ji med, med s cvetnim prahom. Izboljšanje je šele po Flixotidu. Bili sva že na testu za alergene – negativen. Zdaj je bila testirana na metaholinskem testu in je bil negativen. Po enem mesecu se je zgodba ponovila. Piskanje in pokanje v prsih in neprestano kašljanje. Tudi ponoči.
Se pa spominjam, da sem tak kašelj imela tudi sama pri njenih letih. Le, da takrat še niso dajali inhalatorjev ampak antibiotike, na katere sem zato postala alergična. Sama sem kašljala ponoči, tako da sem zbujala mami, jaz pa sem spala (ampak sem bila zato neprespana, utrujena).
V šoli je uspešna, res pa je da ne popuščam njenim muham, ker vem da zmore. Morda je edino kar težko prenaša prepiri med nama. Včasih mislim da se zgodba ponavlja – iz matične družine preneseš vedenjski vzorec, ki je motil že mene. Tudi moji starši so se pogosto prepirali pred nama s sestro, ker smo bili pač doma zelo malo skupaj in takrat pride vse na kup – dobro in predvsem slabo. Psihološki bronhitis in iskanje pozornosti? Morda…
Anita, očitno ima hčerka že določene posledice zaradi dlje trajajočih alergij. Kljub vsemu bi ti priporočil, da poleg zdravil, ki jih uporablja, kupiš še neškodljivo napravico Medinose. Dokaj pomaga pri alergiji na cvetni prah in živalsko dlako. Več o tej napravici lahko prebereš tudi na tem forumu, saj jo s pridom uporabljajo že mnogi. Jaz sem letošnje alergije prebrodil z njo brez vsakih drugih tablet. Tudi če bo hčerka težave z njo le zmanjšala, bo s tem imela manj težav tudi z astmo.