Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija kašelj

kašelj

Glede na to, kakšen kašelj ste opisali, bo res bolj verjetno, da gre za kašelj po virusni okužbi zgornjih dihal. Včasih se po prehladu kašelj vleče tudi 6 tednov. V tem času se zgodi spet nov prehlad npr., pa spet nov kašelj in to zgleda kot nepretrgan kašelj.
Torej, glede na to, da nikoli ni težko dihala (kot pri astmi), da je bila saturacija kisika v krvi vedno v redu, izvid nad pljuči v redu in karakter kašlja: zgodaj zvečer oz. ponoči, začetek s prehladom kot suh, nato sočen kašelj-to vse bolj nakazuje dolgotrajen kašelj po vnetju zgornjih dihal.
Počasi bi moralo miniti, glede na to, da se končuje sezona prehladov in podobnih virusnih zadev.
Kot ste sami opazili, sirupi za umirjanje kašlja prav nič ne zaležejo. Torej so neporebni. Najbolj pomaga, da je nosek suh (fiziološka, ob izcedku Operil), gretje (kot ste sami ugotovili, tudi sama delam pri svojih natanko tako), dvignjeno vzglavje, primerna temperatura (raje bolj hladno kot toplo v spalnici).
Lepše poletne dneve in noči, pa brez kašlja vam želim
lp
Tanč

draga tanč,
najlepša hvala za vaše mnenje.. upam, da imate prav… današnja noč je bila boljša…pa zdaj ne vem al je pomagal sinocid pred spanjem al je bla pač ena dobra noč..
tud mi upamo, da je obdobje pogostejših infektov za nami.
hvala tud za lepe želje, tudi jaz vam želim enako -velik zdravja predvsem.
bibi

Spoštovana go. Alenka!
Zahvaljujem se vam za odgovor, ne vem zakaj mail ne dela imamo sicer res dva uporabnika ampak na tega bi moralo iti. Kot opisujete vi je tudi pri nas. Sicer zdaj manj kašlja in zdi se mi, da gre malo na bolje. Ne smem se preveč hvaliti. Po nasvetu ji dajem tudi Claritine zvečer. Bomo videli.
Hvala, lep vikend vsem.

Pozdravljeni!
Spet se javljam. Moja punčka je včeraj spet začela kašljati, kljub temu, da ji dajem Claritine. Včeraj so namreč spet v šoli tekli 200 m. Sicer ne vem, ker me nihče iz šole ne obvesti, ali po teku takoj tudi kašlja, ampak zgleda, da je vse skupaj po naporu. Danes zjutraj kašljala, suho. Vsak dan ji dajem tudi 2×2 vpiha Beroduala imamo tudi Flexitide in ji ga ne dajem, Singular smo opustili.
Spet isto.
Lep dan!

Astma ob naporu je kar zoprna zadeva.
Kar se tiče terapije: škoda, da ji ne dajate Flixotida in Singularja. To bi ji sigurno olajšalo dihanje in zmanjšalo število napadov poslabšanja, tudi pri telesnem naporu. Pri tako uspešnih zdravilih ni potrebe, da bi bil otrok oviran pri gibanju.
Če samo za primerjavo pomen: če dajete samo Ventolin je to tako, kot bi pri angini dajali samo Lekadol, Ospen pa ne, ker bi ga zavračali. Ampak, Ospen je tisto zdravilo, z Lekadolom samo zbijate vročino. Pri astmi je enako: z Ventolinom olajčujete simptome težkega dihanja, s Flixotidom (in Singulairjem) pa zdarvite astmo.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Mi tudi

Zdaj po vseh 11 letih sem končno ugotovila,kaj je narobe.Vsa leta smo ji dajali razne sirupe,kot so nam predpisovali,inhalacije,kisik,ventolin,dokler nisem letos (včeraj ) jo peljala k prijateljici,ki ima edina v Slo.aparat,ki ti takoj pokaže,kaj je s teboj narobe,nakar jo je tudi zmasirala,limfno,pokliči me.O pljučnici pa ne duha in sluha,kot sem zanjo spet dobila antibiotik.
Daj me pokliči,da ti vse podrobno povem,če boš rabila pomoč,ti bom dala tel.št.
Pri tej gospe sem delala refleksno masažo in je res enkratna.Vesela sem,da vem pri čem smo.In če pomislim,kako je bilo vsa leta hudo…031-473-755

Spoštovana Tanč!
Hvala za vaše odgovore in vaš velik trud. Zdravila ji ne dajemo zato, ker je pač tako rekel zdravnik, da ji naj ob poslabšanju dajemo samo Berudoal. Ne upam si kar vse povprek dajati. Po vašem nasvetu pa seveda ja, čeprav hčerka toži, da jo po Sigularju boli trebušček?. Imam še eno vprašanje. Ali ji lahko zamenjam Claritine z Zyrtecom. Namreč, sama sem uporabljala Claritine lansko leto in seveda sem jih dobila v lekarni na recept, Ker zdravniku ( pediatru ne upam omeniti, da bi dajala še hčeri Zyrtec (namesto Claritine) vas sprašujem ali jih lahko dobim v lekarni brez recepta. Tudi Claritine ji dajem samo po vašem nasvetu, kar mislim da je prav. Pediatru si ne upam reči, ker bo vič in krik, če sem sposobna sama zdraviti potem naj ne hodim tam okrog.
Danes je sicer mož bil v lekarni in komaj komaj je dobil 1 škatlico Zyrteca z 10 tabletami, ki stanejo cca 900,00 Sit.
Saj vem, da sem že skrajno tečna, ampak………………ne morem si pomagati.
Hvala še enkrat.
Lep dan!

Ja, saj če je zdravnik rekel, da ne dajat, razumem, da ne bi dajali več. Dejstvo pa je, da ima otrok težave ob naporu in to je tisto, kar si ne želimo pri zdrvljenem otroku. Otrok mora biti brez težav, razen redkih, ki imajo kljub dobremu zdravljenju kljub temu težave. Ampak vaša deklica ni v tej skupini, ker nima temeljnega zdravljenja.
Povejte vašemu zdravniku, da ima težave pri naporu. Skorajda nedopustno bi bilo, da bi zaradi težav (in bodo vedno večje, ker bodo tudi v šoli vedno večji napori pri telesni vzgoji) bila oproščena telesne vzgoje. Tega si danes, ob teh zdravilih, ne smemo več privoščiti, ker je telesna vzgoja zelo zelo pomembna.
Posvetujte se z njim, če pa ne bo nič novega, pa se slišiva (mailava), OK?
lep vikend, ki je kot nalašč za lenarjenje,
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozabila sem odgovoriti na vpršanje z Zyrtecom. Zyrtec (ali naš Letizen, morda je kaj cenejši) je odličen, novejši, po nekaterih študijah je edini, ki preprečuje vstop v alergijski pohod (to, da si alergičen na vedno več stvari in od alergije na hrano do astme in senenega nahoda). Lahko bi rekli, da deluje bolje od Claritina (pardon, farmacevti).
Take težave imate z zdravnikom? Čudno, če meni nekdo pove, da mu neko zdravilo (zdravila, ki zdravijo iste bolezni) boljše deluje, potem mu ga zamenjam, saj on najbolje ve, kaj mu bolje olajša znake. Čudn, čudn.
Kaj narediti? Naj povejo še druge mamice, OK?

Saj smo včasih res konji, mislim, kakšen pa je to odgovor, če ste sposobni sami zdraviti, pa ne hodite okoli. Mislim! No, saj sem tudi jaz kdaj tečna, ampak mogoče 1x na mesec.

Ja, Zyrtec in Letizen z oznako S (po 10 tablet) in Claritine 10 tablet so v prosti prodaji. Ampak, če človek plačuje zdravstveno zavarovanje, zakaj pa bi si moral kupovati zdravila, ki mu pomagajo?
Morda malo zatežiti. Več si vam ne bi upala svetovati.
lp
Tanč

Spoštovana Tanč!
Hvala in lahko noč!

lp

Tačn še moje vprašanje, če imate čas.

Kaj menite o preventivnem jemanju Zyrteca pri otroku staremu 1,5 let, alergičnemu na jajčni beljak, ki se mu je letos začela kazati alergija na cv. prah – produktiven kašelj (pljuča povsem čista), izcedek iz nosa-sprva prozoren kasneje zelenkast. Kako dolgo bi naj ga (po vašem mnenju) tak otrok jemal?
Drugače imamo tudi alergijo na kr. mleko, ki pa se je zgleda umirila, oz. mu Zyrtec tako zelo dobro dene, da je koža zadnji mesec kar ga pije enkratna, brez ene same pikice. Prej smo imeli nenehne težave, zaradi barvil, konzervansov, mleka… Prebava drugače ves čas, že od rojstva super, brez trebušnih krčev, samo pikasta lica.Mleka sicer iz preventive še nismo poskusili, tako nam je svetovala alergologinja.
Kaj mislite, zelo se namreč bojimo astme, pozimi smo enkrat oboleli za bronhiolitisom, 1x kisik v ZD in teden dni Ventolina v sirupu.

Hvala

Vsaj dokler traja cvetenje, morda pa celo poletje, če gre tudi za alergijo na pelode trav. Potem pa ga ukinite in opazujte, če bo kakšno poslabšanje. So namreč tudi celoletni alergijski rinitisi. Zyrtec je v določenih študijah nakazoval, da preprečuje ta vstop v alergijski pohod (to, kar se bojite, prehod v astmo), vendar natančno nisem seznanjena, pri katerih otrocih s katerimi težavami.
Kar zaupajte alergologinji, ima mnogo več izkušenj in specialnega znanja.
lp
tanč

Že nekaj časa spremljam vaš pogovor,sedaj pa bi svoj primer opisala še sama.Imam 10 let staro hčerko,ki je bila do vstopa v šolo zdrava.Pred dvema letoma v drugem razredu se je zgodilo,da je po okužbi(virusu),ki ga je dobila, zadeva prešla na pljuča.Ker se to še ni nikoli do tedaj zgodilo,sem bila popolnoma šokirana,ko sem ponoči poslušala hitro dihanje,kašljanje in piskanje. Zjutraj sva šli k pediatru,sledila je inhalacija v ambulanti(prej je bil kisik v krvi 92 potem 96) .Dobili sva antibiotik in Berodual.Zadeva se je umirila.Opazila pa sem ,da se je vsakič,ko se ji je zamašil nos ali se je prehladila pojavilo piskanje v pljučih in stokanje da ne more zajeti zraka do konca.Po Berodualu je bilo bolje.
Naslednji dve leti sta tako minili bolj mirno.Težave,ki so se pojavljale sva reševali z Berodualom,čeprav sem imela že kar slabo vest in zdelo se mi je,da to piskanje ni slučajno.
Decembra 2005 so v šoli otroci zbolevali za pljučnico in tudi pri nas smo jo dobili.Za čuda ni bilo nobenega piskanja,edino pri poslušanju pljuč je pediater slišal pokanje značilno za pljučnico.Slikali smo pljuča,in pljučnico potrdili.Z amoksiklavom smo se pozdravili.Nato pa se je začela kalvarija.Konec januarja viroza.Popolnoma zamašen nos brez vročine,k zdravniku nisva šli,zadeva se je umirila,čez en teden se pojavijo bolečine v glavi ,vročina sledi vnetje sinusov.Antibiotik in zopet se je stvar sanirala.Konec aprila pa zopet nahod.Otrok je šel zvečer čisto normalen spat,ponoči se je začel kašelj,piskanje v pljučih,berodual prvič ni pomagal čisto nič.Deklica je zjutraj postajala kar pepelnata,dihala je sunkovito,jokala da bo umrla in bili smo ćisto panični.Pediatrinja je moja soseda,Merila je kisik (90),šli smo v ambulanto na inhalacije,otrok ni zmogel prehoditi 200 m do ambulante.Po inhalaciji kisik 94,dobila je tudi medrol,ker naj bi šlo za mišični krč v dihalih.Ker so bili prazniki je ni poslala v bolnišnico,čeprav bi jo menda morala.Prinesla mi je inhalator . Na 6 ur sem ji pripravljala inhalacije 2ml berodual in 2 ml fiziološke.Stanje se je umirilo,že po drugi inhalaciji je normalno spala.Vsak dan ji je poslušala pluča in čez 3 dni je bila hčerka v šoli kot,da ne bi nič bilo.

Danes imava test za alergijo na Jesenicah.Moram povedati,da je hčerka športno aktivna.Smuča,borda,teče,kolesari in se nikoli ne zadiha.Težave se mi zdi da nastopijo če dobi infekt ali če se menja vreme.Tako kot sedaj En dan je toplo,če pa se pripravlja na dež,že prične pokašljevati in PEF ,ki je ponavadi med 320in 350 pade na 250-270.Dam Berodual in zopet pihne 350.

Povedati moram še ,da se stanje ponavadi popravi poleti.Po 15.avgustu,ko se začne bolj vlažno in hladnejše vreme se pojavi tudi piskanje.
Trenutno jemljeva singular zvečer in na lastno pest Berodual,ko pihne manj.
Ponovno slikanje pljuč po dogodku konec aprila ni pokazalo pljučnice,ampak hud bronhitis.Kašelj je bil zelo produktiven.

Pediatrinja čaka na teste za alergijo,jaz pa sem nemirna in s strahom čakam ,da se bo tisti napad ponovil.Ali bi mi vi znali svetovati,kaj naj naredim?Ali je to morda astma?Opremila sem se z lastnim inhalatorjem,pef merilcem,berodualom in fiziološko,otroka pustim da je normalno telesno aktiven in ga opazujem.
Poleti gre na Debeli rtič,upam da bo kaj bolje.

Tako ,to je moja izkušnja,ki je na žalost še brez srečnega konca.Če gre kam brez mene ji v nahrbtnik vedno dam Berodual.Toda nočem je prestrašiti do te mere.da bo mogoče tudi sama začela razmišljati,da je z njo nekaj narobe.
Kaj mi svetujete vi in ali je možna kakšna vzročna zveza med menjavo vlažnosti v zraku in reakcijo pljuč (piskanje se je nekajkrat pojavilo tudi po daljšem tuširanju z vročo vodo ,ko je bila recimo kopalnica polna pare?

Lep pozdrav in oprostite ,ker sem bila tako dolga.
Anita

Glede na to, kar sem razbrala iz tega foruma očitno gre za seneni nahod. Prosim pojdi pogledat na ime foruma medinose ali pozdravila sem seneni nahod, kjer so obiskovalci tega foruma že večkrat potrdili kako najlažje pozdraviš seneni nahod brez stranskih učinkov. To je naprava medinose, ki deluje na principu fototerapije.

Zelo možno, da je astma, poleg Beroduala pa bi potrebovala še inhalacijski kortikosteroid ter ev. antilevkotrien. Samo z Berodualom ne bo šlo, to je tako, kot bi angino zdravili z Lekadolom: vročina sicer pade, angina pa ostaja, saj je zdravilo zanjo penicilin.
Upam, da se bo vajina zgodba hitro razpletla, da bo deklica dobila prava zdravila inbo v športu še bolj uspešna, kot je.
lp
Tanč

Torej vrnila sem se iz Jesenic in tu so izvidi :

Astma,Atopia (kaj to pomeni?)
Hčerka je alergična na mačka (15 x 15 mm) in pršico (10x10mm).Imava Singular 5mg zvečer in Flixotid 2 krat po 1 vpih.Meriti moram PEF.Ko so jo pomerili je napihala 360,po treh vpihih ventolina pa 400.S tem je menda astma dokazana.
Mačko imamo že 12 let ,živimo v hiši ,maček je v glavnem zunaj,razen pozimi,ko mu dovolimo da je več v hiši.Ali bo dovolj,če otroku preprečim božanje in pestovanje ali moram mačka dati od hiše – že cel večer joka zaradi te možnosti 🙁
Ali bi mi lahko dali kakšen uporaben nasvet ?

Hvala.

Obstaja zdravilo katero zdravi podobnost, Veliko ste slišala odgovorov in predlogov. Predlagam da pokličete na dežurni tel. 031/605-301 pa kaj bo pa bo ne stane pa nič, lahko pa veliko pomaga, pa se zdi neverjetno.
Lp.

reklama !?

Malo berem stara sporočila in ker imam tudi sama probleme s kašljem, me zanima, kaj ste ugotovili da je narobe po 11 letih. Nič niste napisali, pa bi mogoče tudi drugim pomagalo.

New Report

Close