Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Karpalni kanal in boleča roka

Karpalni kanal in boleča roka

Lepo pozdravljeni,

 

že nekaj mesecev imam probleme z desno roko. In sicer odkar sem rodila. Ko je otrok dopolnil cca leto in tri mesece sem začela zaznavati bolečine v kazalcu in sredincu na desni roki. Zategovanje. Bolečine. Neprijeten občutek se je pojavljal tudi v zapestju. Občutno imam manj moči. In zadnja dva meseca me desna roka boli vse do ramen. In tudi glave ne morem dati čisto nazaj.

Prav tako tudi leva roka ni cisto ok.
Vendar manj intenzivno kot desna.

Ko berem raznorazne raziskave in vzroke. Imam v mislih, da vzrok izhaja iz hrbtenice. Saj odkar je hrbtenica vsakodnevno obremenjena z nošenjem otroka so se mi začele dogajati omenjene zadeve. Ker nisem nikoli imela nobenih težav. Mi je sedaj situacija zelo tuja. Še vedno iščem drugačno rešitev kot operacijo.

Lepo prosim za nasvet.

 

Vnaprej najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

če sta problem samo kazalec in sredinec je verjetneje, da je težava iz vratu in ne v karpalnem kanalu. Najpogostejši vzrok je zdrs medvretenčne ploščice v vratu, ki draži živčno korenino, kar se odraža tako, kot vi opisujete svoje težave.

V tem primeru lahko pomaga Trigger point masaža in Manualna terapija, ter pravilna pokončna drža in izogibanje položajem, ki še poslabšajo zdrs diska https://fizioterapija.net/trd-vrat-heksensus-bolecina-med-lopaticami-ali-bolecina-po-roki/.

Lep pozdrav

Barbara Purkart mag.kineziol., dipl.fiziot., spec.ortop.med.

https://fizioterapija.net/

Tel: 041 35 33 66

New Report

Close