Karies v sestici levo zgoraj
Spostovani. Prosim vas za pomoc. Stara sem 14,a imam ze od majhnih nog z zobmi tezave, sploh pa s kariesom. Po dveh mescih bolecine(sicer v intervalih) v sestici levo zgoraj sem se odlocila za obisk dezurne zobozdravnice.Vedela sem, da gre za karies, a me je bilo strah, zato sem cakala toliko casa. Zob mi je odprla in vanj dala neko zdravilo, napotila pa me je tudi na rtg. Rekla mi je,naj grem naslednji dan nujno h osebni zobozdravnici, saj je zob ze v hudem stanju. To sem seveda naredila, a zdravniska sestra je vzela mojo rtg sliko(tudi odprla oz. pogledala je ni) in rekla, da naj pridem ko sem narocena, v primeru bolecine pa naj vzamem aspirin.Srrah me je, da ni karies unicil tudi zivec oz. pulpo. Ta teden sem na smucanju in kljub zdravilu me rahlo boli zgornja stran leve celjusti, mesta bolecine ne lociram, prav tako pa me boli spodaj levo, bolecini pa spet ne morem dolociti mesta. Rahlo me boli tudi glava v predelu senc. Vzela sem nalgesin. Sprasujem se, ce imam mogoce vneto dlesen ali kaj podobnega in ali je mozno, da bi to vplivalo na moje rahle bolecine na levi rani glave v predelu senc.
Lep pozdrav.