Pozdravljeni!
Imam nekaj stvari katere mi niso jasne.
Če hujšaš, seveda moreš imet kardio treninge torej se moreš gibat.
Zanima me, nekaj kar sem prebral in nisem najbolj prepričan v tisto.
Torej, na eni strani sem zasledil da je poleg kardio treningov pomembno tudi, da telo miruje, torej počitek. Tako, da naj bi blo dovolj 3-4x na teden imeti kardio treninge. Sedaj me zanima ali je to res? Saj od nekaterih slišim, da čisto vsak dan telovadijo. Tudi samemu sebi včasih ne uspe kak dan v tednu telovadit in sem takrat zaskrbljen ker sem izpustil en dan brez kardio treninga.
Sicer pa kadar imam možnost, vsak dan telovadim(največ 2 dni izpustim v tednu). Drugače pa kolesarim z sobnim kolesom. Kolesarjenje traja 40-45 minut. V tem času porabim od 250 do 270 kalorij. Sam nevem to ocenit, kaj pa vi menite? je tako vredu vse glede kardio treninga?
Najlepša hvala že v naprej za odgovor.
Moja izkušnja: vedno sem imela vsaj en dan počitka med kardio treningi, ker sem brala, da mišice morajo tudi počivati. Mogoče je to še najbolj pomembno pri dvigovanju uteži, ker pride do mikropoškodb mišic, z enim dnevom počitka pa se mišice regenerirajo.
Kot sem ti napisala že v spodnji temi, raje delaj kardio trening 3x na teden, ampak takrat vsaj uro in pol. Sicer je zelo pomembno, da spremljaš srčni utrip, ki ne sme biti prenizek (ne pride do kurjenja maščob) ali previsok (pride do kurjenja mišic).
Bi ti pa predlagala, da za strokovne nasvete raje pobrskaš sam na internetu. Ko sem se lotila septembra športa in zdravega življenja, sem si ogromno prebrala na internetu (od pravilne prehrane, jedilnikov, kateri športi so ok za hujšanje, srčni utrip, ogrevanje in stretching po vadbi, kako pravilno tečemo itd.). Vpiši v Google: proper cardio workout, best cardio workout exercises, how much cardio per week, itd.