Najdi forum

Kardio po treningu z utežmi

Na nekem drugem forumu sem prebrala, da ni najbolj priporočljivo izvajati kardio treninga, po treningu z utežmi.
Zakaj???

(Pa pustimo zaenkrat to, da je za izgubo maščobe intervalni trening “boljši” kot kardio).

Če sem na fitnesu, delam pbl. ogrevanje 5-10 min, 40 min z utežmi in nato še 30-40 min na kolesu.

S kardio treningom imam tudi namen poskusiti, ampak za začetek raje doma.

Po treningu z utezmi imas nivo glikogena v misicah zelo nizek zato telo kot primarno kurivo zacne prebavljat misicno tkivo. Manj misisc – pocasnejse oblikovanje telesa – tezje kurjenje mascob.

LP Oliver

Kaj pa je pol najboljš, za oblikovanje postave in za zgubit še kakšen % maščobe?

Ločeno izvajati en dan fitnes (uteži) naslednji dan pa kardio oz. intervalni trening?

Ja.

LP Oliver

Pa tudi smisla jaz ne vidim… če greš na intenziven trening z utežmi, že tako dovolj pospešiš metabolizem za po treningu in potem v mirovanju porabiš več maščob… …kardio po že intenzivnem treningu pa samo nepotrebna obremenitev in večji katabolizem…

Meni se pa zdi, ker vecina ljudi ne zna intenzivno oz. verjetno tudi noce trenirat, se splaca v obdobju hujsanja (za navadne smrtnike) delati kardio po vajah za moc, ker kuris prej mascobo, kot pa pred vajami za moc.

osebno sem pred leti lepo zdefiniral postavo, res da z malo mišične mase a vendar.
prvo trening z utežmi, nato 30 min trebušnjakov in nato 30 min. kolesa pa folijo sem si ovil okrog trebuha-dosegel videzu zgornjih kock

30min trebusnjakov:)))) pa folija.

kocke sem dosegel! kar je bil za mene uspeh!!
zanimivo ko sem pa napisal post VAŠE MERE pa se vas je upalo samo malo napisat mere, tukaj pa samo lajate!!!!

New Report

Close