Najdi forum

kapsule-jabolcni kis+med

Živjo!
Mene zanima, če kdo uživa kapsule, ki vsebujejo jabolčni kis in med. Baje, da se da z njimi uspešno urediti prebavo in tudi shujšati s tem. Kako je to? So kaj škodljive ali bi jih priporočili?

Spij raje na tešče 2 dl vode + 2 žlički kisa + žlička meda.

Nagravžno za pitje!!!

Piti jabolčni kis res ni nek poseben gurmanski užitek, ampak s časoma se navadiš. Probala sem že oboje, tako pitje kisa kot kapsule s kisom in medom pa moram povedat, da se mi zdi oboje zelo zgrešena zadeva. Posebej tablete. Prijateljico pa je po kapsulah celo tako zvijalo, da jih je kmalu bila prisiljena nehat jest. Glede urejanja prebave, mislim da stvar ne deluje prav nič bolje, kot pa kozarec sveže iztisnjenega soka iz grenivk ali pomaranč, ki meni osebno najbolj uredi prebavo. Celo Donat Mg je boljši. Da bi pa človek shujšal samo od kisovih kapsul je pa sploh velika potegavščina. Brez spremenjene prehrane in redne vadbe žal tudi kis ne pomaga. Ne trdim pa, da morda nima tudi kakšnih pozitivnih učinkov, a le ob sočasnem izvajanju še drugih shujševalnih metod. neka druga prijateljica je redno pila kis, a poleg tega sva tudi redno hodili na aerobiko, poleg tega je imela še delo v lokalu, da ne govorim o spremenjeni prehrani. Rezultati so bili odlični, a mislim, da jabolčni kis ni imel bistvene vloge pri vsem tem.

Ja glede kapsul se strinajm, to so je potegavscina, brezvezna stvar…
kar se pa tice pijace voda-jabolcni kis-med, pa moram reci, da mi je pomagalo. priporocal mi je osebni zdravnik, kot za neko ciscenje, in boljso prebavo…sicer pa jabolcni kis pomaga pri hujsanju, ampak ne pa spet tako, da tudi ce boste pojedli 3 pice na dan in popili napitek, boste shujsali…

..še nekaj glede kisa…

Sam konzumiram kis+H2O že skoraj eno leto. (začel sem zaradi povišanega pritiska). Ker miamo svoj sadovnjak in stare sorte jabolk, vse pa 100% natural brez škropljenja itd. naj bi bil kis 100 zdrav, čist..

Glede hujšanja hmm kaj pa vem. Res, brez aerobnih vaj in kulture pri hrani (posebej zvečer, ko ne potrebujemo preveč (beri 0) OH, (seveda, če nismo ravno prišli iz treninga, kajti drugače je zadeva popolnoma drugačna). Torej, če se bomo držali tega in zvečer konzumirali prevsem zelenjavo (le-ta naj bi bila brez kalorij – sadje jih pač ima) bomo brez kisa čisto lepo shajali.
Je pa zanimivo naslednje.

Partnerica je pričela s pitjem kisa takrat kot jaz (kao hujšanje pa to…) zgodilo pa se je naslednje: meni je pritisk iz 150 (histolični) padel na cca 120-125, kjer je še sedaj (še vedno pijem kis),njej pa (ki ima že tako nizek pritisk), se je stanje spremenilo do te stopnje da se ji je čez cel dan vrtelo. Ko sva preverila pritisk, je bil cca 90/50.
Tako da, POZOR. Kdor ima nizek pritisk, naj spremlja spremembe, če že uporablja kis pri reševanju takih in drugačnih tegob

Matjaž

Še jaz bi nekaj pripomnila,s kisom delajte v rokavicah,(v večjih količinah -ne ga pit vask dan ker nekatere imajo navado da ga pijejo kot vino tako kot npr.moja frendica in zdaj ima zelo resne težave s svojim želodcem in je že 14 dni v bolnišnici zato s kisom ne pretiravajte mešajte ga nujno z vodo(vode naj bo vec kot kisa!!!)

bee, kupila sem tiste kapsule, ampak ne koristijo. zdaj pijem raje jabolcni kis z vodo. cez nekaj tednov ti sporocim, ce kaj bolj koristi

New Report

Close