Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kapljice za rahlo vneta ušesa oz.

Kapljice za rahlo vneta ušesa oz.

kako vnetje pozdraviti drugače?
Danes smo namreč imeli predviden pregled+cepljenje pri 18. mesecih, ker pa je pediatrinja odkrila rahlo vnetje levega sluhovoda, punčka cepljena seveda ni bila. Za zdravljenje so ji predpisane kapljice geokorton (samoplačniško), o katerih sem že prebrala vaš odgovor pred nekaj meseci, ko se je mamica spraševala isto kot jaz, kaj naj naredi, glede na to, da v navodilih in tudi proizvajalčevih spletnih straneh piše, da se naj ne uporabljajo za otroke…
Ker ne bi želela ocenjevati pediatrinjine presoje, tudi vas ne bom spraševala, ali je ravnala prav.
Zato bi vas le prosila za nasvet oz. pouk o tem, ali je vnetje ušesa mogoče pozdraviti kako drugače oz. ali je samoplačniško mogoče dobiti kakšne druge kapljice, ki opravljajo isto nalogo, kot nam predpisane, vendar so priporočene tudi za uporabo pri otrocih..
Najlepše se vam zahvaljujem za vašo pomoč in vam želim lep dan.
r

Pozdrvljeni, rn,
za zdravljenje kože sluhovoda so te kapljice zelo primerne, predvsem tudi zato, ker so oljne in s tem očistijo tudi ušesno maslo, ki je pogosto tudi v sluhovodih malih otrok.
Obstaja več vrst kapljic, ki vsebujejo podobne kombinacije (antibiotik+kortikosteroid) in jih uporbljamo za vnetja kože sluhovoda, vendar je Geokorton ravno zaradi tega, ker gre za oljne kapljice zelo primeren.
Vendar le, če je vnet sluhovod in ne bobnič.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Najlepša hvala za vaš hiter odgovor. Sem ji že dala predpisano prvo dozo.
Če vam ni odveč, bi vas prosila le še za nasvet, na koliko ur in koliko dni ji naj kapljice doziram, saj je zdravnica rekla le, naj ji dajem 3Xdnevno v sluhovod in naj enkrat naslednji teden prideva na cepljenje, če se vnetje ne bo poslabšalo (vročina) – s sestro sem se tako dogovorila za naslednji petek, pa ne vem ali naj ji kapljice dajem do takrat in ali je potrebno paziti, da se kapljice dajejo vsakih 8 ur ali zadošča trikrat dnevno takrat, ko punčka bedi…
Bila sem premalo pozorna, da bi ta vprašanja postavila zdravnici, zdaj ko pa je treba zdravilo dajati, pa bi rada ravnala čim bolj pravilno.
Hvala še enkrat za vaše nasvete. r

Živ, rn,
kar dajte 3x dnevno, ni potrebno, da je točno na 8 ur.
Poležite otroka na bok in vkapajte 3-4 kapljice v sluhovod, povlecite malo za ušesno mečico, da gredo kapljice v sluhovod, malo še pomasirajte na vhodu sluhovoda (da iztisnete mehurčke zraka), nato naj otrok leži tako še 5 minut, da se kapljice ne izlijejo takoj ven.
Običajno jih dajemo nekj dni, 3-4, potem bi bilo potrebno videti. No, morda jih dajajte do ponedeljka, potem pa boste videli, če je vse v redu.

lp
TAnč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdrav,

mi smo pa te kapljice dobili za v nos – zadelan nosek in rahlo vneta ušesa.
Kako naj vemo, da so ušesa v redu, saj nam ni treba priti na pregled. Kapljice uporabljamo 3. teden – 3x na dan. Ali ji naj še dajemo?

lp

Te kaplljice uporabljamo največ nekaj dni, če res uporabljate 3 tedne, takoj prenehajte z njimi.
Čistite nosek s fiziološko, vnetja ušesa pa bi otrok sigurno pokazal, vsaj z jokom, vrtanjem po ušesku in bolečinami, če ne tudi z vročino.

lp
Tanč

New Report

Close