Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika kapljice za oko kot čistilo za leče?

kapljice za oko kot čistilo za leče?

pozdravljeni.
nosim enodnevne leče. zadnjih par tednov se mi dogaja, da vedno ko dam lečo v levo oko (z desnim očesom nimam teh težav) me levo oko riba. neprijetno ribanje ne poneha tudi če lečo položim nazaj v vodo, ter jo malce ”očistim”. pomaga samo, če leče umijem z umetnimi solzami. glede na to, da uporabljam dnevne leče in da vsak dan odprem nov par leč, mi ni jasno zakaj bi mi oko nagajalo, glede na to da so leče vedno nove.
zakaj prihaja do tega?

Zanimiva zadeva, sicer mi niste dali vseh podatkov, zato bom malce ugibal. Najbrž se to zgodi zjutraj, ko se vstanete. Leče so v originalni embalaži, v kateri je prisoten konzervans. Lahko da se eno oko zjutraj ne navlaži enako hitro kot drugo, konzervans še malce “podžge” problem in že smo tu, kar vi opisujete. To kar ste sami “pogruntali” ni nič narobe, lahko s tem kar nadaljujete, če so boljši rezultati. Mi celo svetujemo strankam, da jih operejo z fiziološko tekočino vedno, ko jih vzamemo iz ostalih tekočin.

v bistvu se to dogaja neglede na to ob kaki uri dam leče not. zjutraj, zvečer, kadarkoli. problem je v tem, da meni te kapljice ”pospešujejo” občutek suhega očesa. ( preizkusila sem že 3 vrste, pri vseh je enako. najprej je oko navlaženo, nato se pa suho oko pojavi prej, kot pa sicer če kapljic ne uporabljam. zato mi ta izbira z kapljicami ne diši najbolj) fiziološke raztopine pa nimam, saj uporabljam dnevne leče. ali bi imela ta raztopina isti učinek kot kapljice. katero kupiti, uporabljam leče acuvue one day. hvala za odg.

Niste me dobro razumeli, fiziološko svetujemo za spiranje leč, ko jih vzamete iz originalne embalaže zaradi konzervansov.

Tudi svetujem, da si kupite nove leče Johnson&Johnson 1-Day MOIST, ki vsebujejo vlažilni element in ravno zato podaljšujejo vlažnost. Njihov opis lahko vidite na moji internetni strani, tudi cena je pri nas takšna, kot je bila stara dnevna leča:

New Report

Close