Najdi forum

Kapljice za oči

Razen Bivacina, katere kapljice so dobre za vnete oči, enkrat je ena omenila katere pa sedaj ne najdem tistega posta?

Hvala za odgovore.

lp p

Dexhametazon ali garamycin(za točno črkovanje ne vem, je pa nekaj zelo podobnega, mogoče sem celo čisto prav napisala). To sta tudi antibiotika,enako kot bivacin.

Pozdravljena Nana,spoštujem tvoj namen svetovati a vseeno sem prepričan da je potrebno pred svetovanjem zadevo dobro raziskati ter se o njej prepričati.Taki nasveti so lahko zelo škodljivi.OPROSTI

Naj ti obrazložim-DEXAMETHASON-iz Lekove palete zdravil ni antibiotik,temveč kortikosteroid za sistemsko zdravljenje,sklepam pa da si želela svetovati gtt(kapljice)za oči-Dexamethason-Neomycin ki pa obenem vsebuje tudi antiinfektive v raztopini.
Garamycin oz.Gentamicin-iz Krkine palete zdravil-pa je neke vrste lokalni antibiotik za preprečevanje in zdravljenje infekcij.

Rad pa bi poudaril da se takih zdravil NIKOLI ne uporablja brez vednosti zdravnika ki vodi kartoteko z pomembnim zdravstvenim stanjem pacienta,saj organizem lahko odreagira nepričakovano takrat pa bi ti bilo lahko žal da si to uporabila brez vednosti zdr.

Lep pozdrav

Pri otrocih najveckrat kar posebej pripravljena fizioloska raztopina za oci in ciscenje noska (s Sterimarom, Operilom ali kar s fiziolosko) naredi cudeze! Sicer se pa strinjam z Metuljem!

Kapljic Bivacin v lekarnah ne prodajajo več. Preverjeno. Ker mi jih je prejšnji teden predpisal zdravnik, farmacevtka pa mi je rekla, da jih ne prodajajo že skoraj leto dni.

Mi smo jih dobili in uporabljali še en mesec nazaj, tako da tisto o enem letu ne bo držalo. So pa tudi nam rekli, da jih že 14 dni ni, ampak, da spet bodo.

LP

New Report

Close