KAPLJICE ZA KOLIKE
Pri naši punčki uporabljamo kremo WINDSALBE iz lekarne v Borovljah. Je zelena, diši po zeliščih in jo namažeš okrog popka v smeri urinega kazalca. Mislim, da kar pomaga, čeprav naša nima zelo hudih težav (tok tok po lesu!!!)
Mogoče poleg kapljic (ali namesto) velja poskusiti tudi s kremo. Uspešno in brez bolečin tvojemu dojenčku.
tika
Žalostna resnica je sledeča: proti pravim kolikam (ne “klasično” napenjanje) ne pomaga nič. Ko preizkusiš vse naravne kapljice vseh domačih lekarn, ko si priskrbiš vse naravne kapljice lekarn iz dežel okoli nas, ko posežeš po “sintetičnih” pripravkih… je ponavadi tistih 10 do 12 tednov že mimo in kolike minejo. Ampak govorim o KOLIKAH… pri napenjanju pomagajo seveda vse “vetrovne kapljice”. Tudi v lekarni na Škofljici jih mešajo…
Mislim, da je odgovor na tvoje vprašanje: LEFAXIN. Nam so na srečo pomagale Sab Simplex, sem pa za ziher šla še v Avstrijo po tele kapljice. Ker jih nismo potrebovali sem jih prodala sodelavcu, kateri jih ni mogel prehvalit za svojega sina. Po sestavi so menda podobne Sab Simplexu. Tudi moja prijateljica jih je uporabljala pri hčeri in edino te so ji pomagale. Meni jih je svetovala tudi patronažna. Skratka vsi, ki so jih preizkusili so jih tudi uporabljali.
Za tele zeliščne zadeve pa sem od patronažne in farmacevtke slišala precej kritike – predvsem to, da so sladkane in se otroci baje navadijo na sladko, pa da za razvoj zob ni ok……vglavnem, da naj niti ne sprobavam.
Lp in čim manj kolik!
Eca