Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Kapljice Waya D3

Kapljice Waya D3

Živijo.

Imam dober mesec staro hčerko. Je dojena in dodajam AM od začetka. Kak teden po rojstvu, so se pojavili krčki ponavadi takoj po hranjenju (ne po vsakem, nekje 3krat na dan). Jok in stok je trajal nekje 1 uro do 1uro in pol, dokler se ni pokakala ali sprdela. Kakec pa je bil ponavadi temno zelene barve (kar naj bi pomenilo krče baje), odvajala je enkrat na dan ali na en dan in pol. Na prvem pregledu pri pediatrinji sem omenila težavo in je rekla da naj ji probam dat probiotik, natančneje Wayo D3. Stanje se je veliko izboljšalo, barva je spet bolj rumenkasta, kaka trikrat ali štirikrat na dan, in včasih niti ne veš da se je pokakala, če je res ne opazuješ (se napne in dvakrat potisne in je to to, brez joka in stoka kot prej). Težava je v tem da je sedaj blato postalo zelo trdo. Kaka večinoma svaljke, tu pa tam je mogoče malo mehkejše ampak večinoma se blato po plenici kotali kar naj bi bil baje kriterij za zaprtje. Naj dodam da to nje očitno ne moti, saj ne pokaže nekega nelagodja med odvajanjem. Pleničke so lepo polulane.

Zanima me ali je tako blato posledica probiotika, in ali je to nevarno za dojenčka in naj raje preneham z dajanjem omenjenih kapljic?

Hvala že vnaprej za odgovor. Lp

Glede na to, da dojenčica kaka 3-4x dnevno brez bolečin ali drugih težav, ne moremo reši, da gre za zaprtje. Zaprtje je redko odvajanje (vsekakor ne vsakodnevno) trdega blata z bole.ičnami pri odvajanju.

Zaenkrat bi svetovala, da Waya uporabljate dalje.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close