Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Kapljice proti krčem iz lekarne Deteljica

Kapljice proti krčem iz lekarne Deteljica

Našo tritedensko pikico dajejo krči in vetrovi, zato smo šli v Tržič po kapljice. Zanima me, če še kdo uporablja te kapljice in kako jih dozirati. Na ovojnini piše, da 10-15 kapljic pred obrokom 3x na dan, vendar se mi zdi to veliko preveč. Pomoč!!!

LP, Pega

Mi imamo kapljice proti vetrovom iz lekarne Dobrova, dobili pa smo jih ravno tako v Tržiču. Sinčku jih dajemo po 8 (gor piše 8-10) po vsakem obroku po 17.uri, včasih tudi prej (po potrebi).

Pediatrinja je rekla, da jih lahko dobi po vsakem obroku, saj so naravne in ne škodijo.

Verjetno gre za enake ali podobne kapljice, zato menim, da ni nič narobe, če jih uporabljaš po navodilih. Malo poglej sestavo in če so not samo zelišča (janež, kumina, koper, poprova meta,…) oz. eterična olja, je vse OK.

Pa čim manj krčev želim … nam kapljice namreč pomagajo.

Oi Pega*,

meni je tista v lekarni na deteljici rekla, da se takim malim pikcem dozira max 5 kapljic in nic vec..3x na dan…ker cetudi so sama zelisca lahko pri obcutljivih trebusckih lahko izzovejo reakcije…

No nam te kapljice niso pomagale, jih pa se vedno dajem po 5 kapljic v 100 ml caja, ki ga v teh vrocih dneh znanjka v minuti :))

Priporocam tudi kuminov sirup, ki se kupi v kr lekarni pri vodnjaku ( v mestu) ..po tem sirupu je nas mali prdel sto na uro in malo se mi zdi da je ublazilo krce…se najbolj nam je pomagal cas in lefaxin, ki smo ga kupili v avstriji

papa, teja

Ful so pomagale, po uporabi teh kapljic je našo deklico samo napenjalo, jokala je bolj malo.
Uporabljali smo jih od 5 tedna dalje, tako kot je že tebi rekla farmacevtka v Deteljici.

Lp

Teja, živjo!

Zanima me, koliko časa si Maju dajala Comformil in ali si ga zamenjala samo zato, ker je smrdel. Pa katero Hippovo hrano mu zdaj daješ- tudi za občutljiva prebavila? Je bilo takoj bolje?
Zadnjič sem pikici kupila Hippov kuminov čaj, ki pa ga komaj kaj popije, se kremži in skoraj davi (ampak ta čaj je tudi malo sladkan- v stekleni embalaži- nisem videla nesladkanega). Ne vem, če ji kaj pomaga. Pa zdaj ima še te kapljice… pa so še boji s krči in napenjanjem, pa zdaj še s kakanjem- sem šla že v lekarno po svečke, ki pa jih na srečo še nismo uporabili, ker je takoj napolnila plenico, ko sem jih domov prinesla…

Upam, da te ne bom preveč zaposlila…

Pozdravček tebi, Maju pa vse najboljše za tri mesece,
Pega

Oi,

Maju sem dajala comformil skoraj en mesec…ce ti cisto iskreno povem, mi je tko smrdelo, pa tud krci so se vedno bili…tudi nase dete je zelo obcutljico pa sem vseeno po priporocilu prijateljice probala hipp1, vendar ne tistega ki ga kupis v lekarni, ampak tistega v mullerju…je nemski in (spet) boljse kvalitete…tega je mali dobro sprejel…pa tudi boljsega okusa in vonja je kot pa vse dosedaj ze stestirane hrane…in po hippu Maj lepo kaka tudi dvakrat na dan, brez kaksnih posebnih tezav..tudi blato je bilo normalne barve,nic zelen..ki ga je po conformilu tudi imel…mejcken ga se vedno napenja a v primerjavi s prej je tole le kapljica v morje…hippovi caji so pri nas bolj za odzejat kot kaj drugega…nikoli niso imeli funkcije pomiritve trebuscka..ocitno je mali res preobcutljiv…je pa tko da bi zalivancki morali vec piti tekocine…ni pa pravilo…tisti caj v steklenicki, ki ni sladkan pa je janezev…tudi ok, ceprav se je nas mali navadil na sladko in hoce samo komarcka 🙂

Kar se kakanja tice je boljse da pocakas kak dan…ker ce jo bos takoj navadla na svecke se bo razvadla…raje ji ponudi cimvec tekocine…pa ceprav komarckov caj…konec koncev se nimajo zobk…

Jaz nisem sla na hipp postopoma ampak sem mu ga kar dala en obrok..je pojedel kot da ze en teden ne bi nic in tudi tezav ni blo…

Mogoce bi blo za poskusit…pri nas se je obnesel….pa pol porocaj kako je blo pri vas…

Aja vse tiste prilagojene zadeve kot conformil, pa aptamil ar..pa ne vem kaj se vse…pri nas nic zaleglo…

Mogoce bi se zapeljali se do avstrije po lefaxin…zelo uredu zadeva

lepo se imejte in oglasi se se kaj,

papa, teja

Joj, jaz sem pa iz Bistrice pri Tržiču doma in v kolikor bi katera rabila te kapljice, pa je bolj od daleč, naj kar reče in ji jih lahko kupim in pošljem.

Lp, metka ;o)))

New Report

Close