Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija kapljice CARMINATIVUM BABYNOS

kapljice CARMINATIVUM BABYNOS

Sin je star 6 tednov, rodil se je 4 tedne prezgodaj. Pri hranjenju spada med hlastače, zato smo na začetku imeli težave s požiranjem zraka in posledično s krči in vetrovi. En teden mu dajemo kapljice Antiflat (iz Avstrije), ki so podobne kot naše Sub simplex. Polivanje smo omilili, krče pa samo za 3 dni, nakar so se ponovili. Krče ima pretežno čez dan. Zvija se, cvili in joka. Od znancev in preko forumov sva izvedela za kapljice CARMINATIVUM BABYNOS, ki se dobijo v Avstriji in na Hrvaškem in naj bi bile zelo učinkovite proti krčem za dojenčke. Kapljice sva kupila, zaskrbelo pa me je, ko sem v navodilih prebrala, da kapljice vsebujejo alkohol. Je sploh pametno, da jih sinu dava?

Sestavine teh kapljic sem prekopirala s hrvaške internetne strani:

http://www.oktal-pharma.hr/hr/zastupstva/proizvod/191

Sastav
1 g (oko 24 kapi) sadrži sljedeće djelatne sastojke – tekući ekstrakt (1:1 – otapalo 50% vol. alkohol) aktivnih tvari:
• gorki komorač (Foeniculum vulgare) 320 mg
• cvijet kamilice (Matricariae flos) 200 mg
• korijander (Coriandrum sativum) 200 mg.
Ostali sastojci: 36 vol% etanol, sorbitol, propilenglikol, saharin natrij

LP Taja

Spoštovana Taja,
mislim, da je prav, da ste skeptični. Kot sem si ogledala, res vsebujejo alkohol. Najbolj pa me je zmotilo to, da je priporočljivo za dojenčke in male otroke, da pa se kapljice ne smejo uporabljati za čas nosečnosti in dojenja!? Verjetno za to ne, da ne bi škodile otroku. A ko nehamo dojit (pa čeprav pri 3 tednih) pa jih lahko dajemo? A ni čudno?

Foeniculum vulgare je navadni komarček, Matricariae flos je cvet kamilice, Coriandrum sativum pa koriander. Na tržnici lahko kupite ta zelišča, jih zmešate v razmerju, kot so opisana zgoraj in imate neškodljiv čaj. Mnogi naši preparati imajo takšno ali še boljšo sestavo, so pa res brez alkohola in ostale kemije (čaji, npr.)

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close