Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Kapljanje iz nosu

Kapljanje iz nosu

Ob malce večjem naporu mi vedno kaplja iz nosu. Npr. hitra hoja, kolesarjenje ipd, kadar se malce pospeši utrip, povzroča, da si moram zelo pogosto brisati nos. Voden izcedek, porabim pa kar nekaj robčkov v uri.

Tudi pri vroči ali pekoči hrani je enako, ampak to je pogosto pri več ljudeh.

Bila sem tudi že pri ORL, ki pravi, da je vse OK, da tako pač je. Ampak meni tak odgovor ni uredu, pred 10 leti nisem imela teh težav.

Se da s homeopatijo pomagati. Da pred kolesarjenjem vzamem tabletko in bo mir? Mi lahko predlagate kaj naj vzamem in kakšno potenco?

ps: Naj povem, da sem pred letom že bila pri homeopatu M.Ž. zaradi, ki pa me je zdravil zaradi alergije “celostno” z visoko potenco, na kapljanje iz nosu ni bilo vpliva. K njemu nit nebi šla več, ker se ne strinja s homeopatskim zdravljenjem posameznih bolezni, jaz pa potrebujem prav to.

Pozdravljeni,
mislim, da sem prav vam pisal, da homeopatija za parcialno zdravljenje težav ni najbolj primerna, tudi ne učinkovita, ko ste spraševali za zdravljenje potovalne bolezni. Tam je precej dobro razloženo, zakaj to ne gre dobro.Potovalna slabost

Zato se moram kljub vaši nejevolji strinjati s homeopatom, ki vas je svojčas zdravil. Nima smisla, da se za vsako težavico, ki vas muči, bašete z različnimi kroglicami. Če vam je ta filozofija blizu, potem ne posegajte po homeopatiji, pač pa po kemiji, ki vam jo ponuja šolska medicina. Si boste naredili manj škode. Kdor vseskozi zoblje ene homeopatske bobike za razno razne težave, je na dobri poti, da si bo tako zabrisal osnovno sliko bolezni, da ga več noben homeopat ne bo mogel sestaviti nazaj v red.
Osnovni paradigmi pri homeopatiji in šolski medicini sta v temelju nasprotni. Pri homeopatiji gre za celostno zdravljenje, pri šolski medicini za parcialno. Štrikati med tema filozofijama je nesmiselno. Velja ali ali.
Svetujem torej, da greste nazaj k zdravniku homeopatu, lahko tudi k drugemu, če se z omenjenim nista dobro »našla«. Kdorkoli pa vam bo ponujal tisto, kar vi želite, vam 100% zagotavljam, da je mazač in šarlatan.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Zares hvala za izčrpen odgovor, ste kar precej spremenili moj pogled na homeopatijo. Do sedaj sem se zdravila predvsem z “zelišči”, kjer za vsako bolezen raste rožca in zato je bil tudi tak moj pogled na homeopatijo. Krivo je predvsem slabo oz. pomanjkljivo informiranje v slovenščini. Imam priročnik Družinski homeopatski vodnik, kjer je opis bolezni in katera zdravila pomagajo glede na simptome. Priročnik sta napisali farmacevtki in najbrž ima farmacija res drugačen pogled na homeopatijo. V knjižnici sem našla še dve knjigi, pisani na podoben način. Zato sem si zamislila, da bi bilo najbolje imeti “domačo” lekarno, kakor je bilo tudi prikazano v teh knjigah. Zdravila nižjih potenc v Avstriji že dolgo prodajajo v lekarnah in tudi to je vplivalo name, da bi si kupila škatlico z 18 najpogostejšimi zdravili “for home and family”.
Ampak sedaj se bom držala vašega nasveta. Najbrž sem bom vrnila k izbranemu homeopatu, ker sem ga izbrala zaradi zaupanja in strokovnosti.

Hvala in veliko uspehov.

New Report

Close