Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Kapitalizacija AS Fondpolice

Kapitalizacija AS Fondpolice

Pozdravljeni,

pred nekaj leti ste na spodnji povezavi hvalili o vašem odličnem produktu Fondpolica Potencial. Bil sem dovolj trapast, da sem ga sklenil. Ampak ok, to je moja krivda.
POVEZAVA

Oktobra 2012, ko je Fondpolica potencial začela delovati je bila vrednost Dinamičnega indeksa surovin takrat 420 eur. Danes je vredna 33% manj, torej 280 eur.

Od oktobra 2012 do danes sem vplačal:
1.500 eur enkratne premije. Dejansko sploh ne razumem zakaj sem jo moral vplačati in kaj točno sem s tem pokril, vem samo to, da sicer ne bi mogel pristopiti k tej totalno zgrešeni naložbi.
– 29 obrokov po 75 eur, torej 2.175 eur. Od tega naj bi bilo 67 eur za življenjsko zavarovanje. Ne razumem kam je šlo ostalih 8 eur, če prav razumem v življenjsko zavarovanje?

Vse skupaj sem v 29 mesecih torej vplačal 3.675 eur!

Zanima me naslednje:
– Koliko je vrednost te moje naložbe v primeru, če bi bil donos od začetka do danes 0% in bi želel izvesti kapitalizacijo te naložbe?
– Ali je v tej vrednosti tudi na začetku vplačanih 1.500eur?

Drugo kar me zanima je kje bi dobil pogoje mojega življenjskega zavarovanja Potencial sp-fpp-03/12 ?
Tega nikjer ne najdem pa čeprav shranim vse papirje v fascikle. Prav tako ne najdem teh pogojev nikjer na vaši spletni strani. Hočem si natančno prebrati kaj točno sem podpisal s to polico in kakšne so moje možnosti, dolžnosti in pravice.
Želim tudi videti kakšni stroški so to na katere se tako radi izgovarjate ob prekinitvi plačevanja v vaše sklade.

Kakšne so posledice kapitalizacije, kaj dobim izplačano na dan, ko se polica izteče? Vseh 29 obrokov po 67eur + 1500eur glede na vrednost indeksa na tisti dan, ali kaj manj? Odkup me ne zanima, ker vem, da v tem primeru izgubim največ.

Do sedaj sem poskušal dobiti te informacije preko telefona vendar vaši sodelavci postanejo zelo nejevoljni in nejevoljno odgovarjajo na vprašanje ko omenim, da bi rad prekinil ali kapitaliziral polico. Vsekakor je odnos povsem nekaj drugega kakor takrat, ko sem prejel klic vaše agentke, da bi se rada oglasila pri meni glede sklepanje te police.

Prav tako me zanima kako lahko prekinem nezgodno zavarovanje pri Aktivnem naložbenem paketu in obdržim ter vplačujem samo naložbeni del? Na koga točno naj se obrnem glede tega?
Prav tako me bo zanimalo kakšne so posledice te poteze (stroški, itd. kar ponavadi zelo radi zaračunate strankam, ko hočejo spremeniti polico)?

Hvala za vaš odgovor.

LP!

Spoštovani,

Fondpolica POTENCIAL je življenjsko zavarovanje za primer smrti in doživetja, pri katerem zavarovalec prevzema naložbeno tveganje. Zavarovanje traja do 1. 10. 2027 in je vezano na petnajstletni dolžniški vrednostni papir (DVP), izdan s strani BNP Paribas Arbitrage Issuance BV, ki je del bančne skupine BNP Paribas.

Premija se plačuje obročno, ob sklenitvi pa se plača tudi dodatna enkratna premija (v vašem primeru je obročna premija 75 EUR, ob sklenitvi pa ste plačali dodatno enkratno premijo v višini 1.500 EUR). Mesečna čista premija (v vašem primeru znaša čista mesečna premija pa 67 EUR) in dodatna enkratna čista premija (v vašem primeru znaša dodatna enkratna čista premija 1.340 EUR) sta premiji, ki se investirata v DVP. Razlika med zneskom premije in zneskom čiste premije krije premijo zavarovanja za primer smrti, vstopne stroške in stroške vodenja naložbenega računa.

DVP je sestavljen iz nakupne opcije na Dinamični indeks surovin in petnajstletne brezkuponske obveznice, denominirane v EUR.

Bistvena prednost Fondpolice POTENCIAL pred ostalimi kapitalskimi varčevanji je, da se z mesečnim plačevanjem premije vaša sredstva plemenitijo tako, kot da bi bila celotna dogovorjena premija plačana v enkratnem znesku ob začetku zavarovanja in ne pa, da se plačuje v 180-ih mesečnih obrokih. To pomeni, da se bo ob izteku zavarovanja na vsako plačano premijo izplačal donos, ki ga bo Dinamični indeks surovin ustvaril v petnajstih letih – tudi na tisto premijo, ki bo plačana le en mesec pred iztekom zavarovanja.

Fondpolica POTENCIAL omogoča tudi ugodnejši vstop v Dinamični indeks surovin, ki se odraža v ugodnejši izhodiščni vrednosti indeksa. Ta se določi tako, da se iz povprečja trinajstih četrtletnih opazovanj v prvih treh letih izloči najmanj ugodna vrednost indeksa, tj. najvišja vrednost indeksa.

DVP bo ob zapadlosti izplačal vsaj 90 % vsote plačanih čistih premij, ob predpostavki, da so plačane vse zapadle premije. V primeru, da Dinamični indeks surovin na določen opazovani dan v letu doseže nivo zaklepanja pri 170 % začetne vrednosti indeksa, se donos zaklene – indeks ima ob doživetju zavarovanja vsaj tolikšno vrednost.

Kapitalizirano zavarovanje ni več vezano na DVP. V primeru kapitalizacije zavarovanja se vrednost premoženja prenese iz DVP-ja. Po tem datumu se vrednost premoženja na naložbenem računu določa tako, da sredstva dnevno obrestuje po 1 % letni obrestni meri, v primeru smrti zavarovane osebe pa izplača odkupna vrednost police.

Pogoje omenjenega zavarovanja ste prejeli ob sklenitvi, in sicer so del prodajne mape. V kolikor pogojev ne najdete, vam jih lahko kadarkoli pošljemo na vaš naslov.

Dodatno nezgodno zavarovanje, ki ga imate priključenega k življenjskemu zavarovanju, lahko izključite. Cena izključitve dodatnega zavarovanja je 10 EUR. V kolikor se za to odločite, nam pošljite pisno zahtevo.

V kolikor želite točen izračun vezan na kapitalizacijo vašega zavarovanja, vam zaradi varovanja zasebnosti svetujemo, da nam pišete na [email protected], sporočite številko svoje police in navedite vprašanja. Vaše sporočilo bo posredovano naši strokovni službi in v najkrajšem možnem času boste prejeli pisni odgovor na svoj naslov.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo varno življenjsko pot.

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Pozdravljeni “razočaran vlagatelj”
glede na to kar ste napisali je moj predlog, da tega sploh ne bi smeli skleniti, kajti lastnosti te police Vam niso popolnoma jasne ali pa vam niso bile razložene. Ker ste to sklepali leta 2012 v oktobru boste šele v letu 2015, seveda v oktobru lahko izvedeli dejansko po kateri vrednosti se je naložil Vaš denar. Če se je sedaj vrednost indeksa znižala je za vlagatelje to dobro ali slabo? (upam, da poznate odgovor) Vstopili ste v trg kjer se dogajajo nihanja produkt pa Vam nudi 90% garancijo na vaša vplačana čista sredstva, da poenostavim, takih produktov ni ali pa jih je zelo malo in seveda v omejeni količini.

Priporočam, da si malo pogledate predhodne produkte in preverite rezultate, ker so dobri potem pa se odločite. Stroškovnik je zelo pregleden, ker je natančno prikazana kaj je premija, ki jo plačujete in koliko od tega je premije, ki gre na Vaš račun in se potem denar plemeniti.

Ne bom nadaljeval o prednostih produkta, ker si jih lahko sami pogledate, slabost je ta, da bo predčasno prenehanje plačevanja ali odkupa pomenilo veliko izgubljenega denarja.

Ko dobro preberem Vaše mnenje mi takoj pade na misel, da ste imeli pri sebi zastopnika, ki Vam je zadevo negiral in opisal vse slabo. Pa je resnično tako???

Ne bom več dolgovezil odločite se sami, zame osebno je zadeva ok, če pa je kdo mislil da bo obogatel v letu dni ali kaj podobnega se je pa zagotovo zmotil!!! To je dolžniški vrednostni papir vezan na 15 letno obdobje, v vašem primeru, še niti niso pretekla 3 leta.

Lep dan!

New Report

Close