Najdi forum

kapilare

No tudi jaz imam problem kapilar po obrazu, predvsem po nosu. Bila sem v Brežicah, kjer so mi kapilare tudi odstranili, vendar so se zelo hitro vrnile. Zanima me ali jih je možno še enkrat odstraniti, kakšne so možnosti, da se mi že spet pojavijo. Pojavijo se mi v savni, ob športnih aktivnostih, na mrazu, po zaužitju alkoholnih pijač. Kapilare odstanite kaj pa rdečica pa ostane. Ker se zelo rada tudi sončam vem, da če se odločim za ta poseg, da se spet ne bom smela sončiti, koliko časa že. Ker imam zelo tanko kožo na obrazu, me zanima kako bi zgledal poseg, da bi kožo zamenjala in sicer iz kakšnega drugega dela telesa. Kakšen bi bil ta poseg zamenjava kože, ali bi bilo to opazno, koliko bi to bilo cenovno? Hvala za odgovor

Pozdravljeni

Vidim, da imate nekoliko poenostavljen in mačehovski odnos do lastne kože.
Koža obraza je nenadomestljiva. Prenos kože z drugega dela telesa pride v poštev pri hudih, globokih opeklinah, ko je cela debelina kože uničena. Kljub zdravljenju in tudi več letnemu nošenju kompresijskih oblačil in silikonskih oblog pogosto ostanejo hude brazgotine, omejena možnost odpiranja ust, motnje gibanja vek itd…

Če imate tanko, občutljivo kožo bi se morali sončenju in solarijem odreči, zato , da boste upočasnili staranje kože in zmanjšali tveganje za nastanek kožnega raka.

Z laserjem lahko razširejene kapilare zdravimo večkrat. Se pa žilice po terapiji včasih hitro pojavijo, včasih pa so učinki terapije trajni.

Sami ste lepo opazili kaj povzroča širitev žilic na koži obraza :).

Cena lokalnega laserskega zdravljenja pri nas je med 30 in 40 tisoč sit.

Lep pozdrav

Aleš

New Report

Close