Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Kapilare

Kapilare

Spostovani g.Popovic !
Na sprednjem delu stegna (malo nad kolenom) sem opazila rdeco kapilaro (dokaj majhno) in se mislim da dve malo visje.Ceprav se ne vidita na prvi pogled,ampak le ce si ogledas zelo od blizu,me malo motita,ker nocem,da bi se mi v nadaljne se pojavljale.Zanima me,kako naj to odpravim,ali vsaj izboljsam in zavrem nadaljni razvoj le teh? ali bi pomagala kaksna krema,masaza? od cesa to pride? Razmisljala sem,da bi obiskala kozmeticarko,da bi mi pomagala s kaksnimi preparati.Kaj pa vi mislite? Od cesa to nastane in ali se se nadaljuje,mogoce stopnjuje?
ja pa se to, stara sem 17 let in moja mami ima nekaj istega po stegnih,vendar v zelo slabsem stanju,kot je trenutno moje.
hvala vam za odgovor !

Spoštovana Yasmina!

Če gre res za povečano kapilaro, jo je mogoče odstraniti z elektriko, laserjem ali posebnimi injekcijami. Postopek opravljajo v nekaterih samoplačniških dermatoloških ambulantah. Izvajajo ga zdravniki in ne kozmetičarke.
Če ima vaša mati podobne težave, je mogoče, da gre za dedno predispozicijo, zato bi vam priporočil, da se z dermatologom pomenite še o potrebnih preventivnih ukrepih.

Pozdravljena.
V lekarnah se dobi zelo dobra krema, ki je za odpravljanje madežev in kapilar. Imenuje se Fade Out. Obvezno pa povej, za kateri del telesa jo rabiš, ker se za obraz in ostale dele telesa, npr. noge, uporablja drugačna krema.
Pozdrav.
Lena

New Report

Close