spoštovani
na nosu imam že prek pol leta in večjo kapilaro, izgleda grdo kot rana. večkrat se mi je že pojavila kapilara, ki je tudi izginila, ta pa noče. zanima me s čim se jo da odpraviti? menda lasersko-koliko stane-približno? poleg laserja še kako, ali obstaja kakšna krema? no, vsaj mislim, da je to kapilara…sem gledala slike od kapilar in tud moja tako izgleda.
prosim za nasvet, hvala, lp
Spoštovani!
V kolikor gre res le za razširjeno kapilaro, potem je metoda izbora (to je, najboljša možna metoda) laserska terapija z ustraznim medicinskim vaskularnim laserjem. Niso vsi laserji enaki in enako uspešni!! Sam največkrat uporabljm Nd:YAG laser, ki je zelo primeren za večje kapilare ali pa Diodni laser, za nekoliko manjše. Običajno je dovolj enkratni poseg, včasih ( še posebej če so žile na obrazu močno “prepredene”) pa se terapijo ponovi če mesec dni. Le zelo redko je treba terapijo ponavljati trikrat ali več.
Cena je odvisna od velikosti žile, porabljenih laserekih pulzov..itd in se giblje med 80 in 150 eur. V to ceno sta všteta tudi terapija ( v kolikor je le ta potrebna) okolnih “razširjenih ” kapilar, saj le te lahko včasih motečo kapilaro napolnjujejo in če jih ne odstranimo, se le ta zelo hitro spet pojavi ter tudi pregled in epilumescenčni dermatoskopski pregled, saj je pred laserskim posegom potrebno izključiti druge spremembe, ki so lahko na videz podobne “kapilari”, še posebej, ker jo opisujete kot “rani” podobno ( tudi nekatere oblike kožnih rakov in žilnih tumorjev so lahko podobne).
Lep pozdrav