Kaničeva obsojena
Kdor je izgubil svojega družinskega člana zaradi MALOMARNOSTI ZDRAVNIKOV, je te obsodbe vesel. Jaz sem. Vsi ostali pa itak ne veste, o čem govorim.
Vse budalosti na račun Nekrepovih … še en dokaz, kako večina ni zmožna razumeti, v kakšni situaciji sta se znašla.
Na žalost, ta sodba ne pomeni nikakršnega mejnika v delovanju sodstva ali zdravnikov. Bili so, so in bodo dobri in slabi zdravniki. Še vedno bodo otroci, mame, očetje, sestre, bratje nekoga umrli, zato, ker je nek zdravnik/ca imel slab dan, ni poslušal druge, je bil sveto prepričan v svoje …
Ko in če se bo to zgodilo nekomu iz vaše družine, boste videli, ali boste zmožno čisto tiho obsedeti in trpeti.
Bomo videli kakšno masko boš imela ti, ko ti ubijejo otroka, mrha hudičeva![/quote]
Zmeda babja, otrok je umrl, ker je bil bolan, nihče ga ni namerno ubil! Obstaja razlika, samo je nekateri nočete videti, ker ste vsi skupaj nadčloveški in oh in sploh super v svojem življenju, v katerem ne pohodite niti muhe![/quote]
Ni ga ubila namerno, namerno pa ni naredila dovolj, ker je ena vzvišana babnica in kdor jo pozna osebno, točno ve, o čem govorim. Vesela sem, da je bila obsojena, malo manj sem vesela, da ni bila spoznana za krivo tudi zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti. In če nekdo ni obsojen, še ne pomeni, da ni krvi, da smo si na jasnem!
Sama se ne bom postavila na nobeno stran in meni se smilita obe strani. Grozno je, kar se je zgodilo Boru, še bolj grozno je za njegove starše, grozno je, kar se sedaj dogaja Kaničevi. Me pa malo moti, da nihče ne omenja usode in čas ko moramo vsi umreti (eni prej in eni kasneje). Ali nas res zdravniki lahko rešijo pred našo usodo?
Malo me moti tudi to, da nihče ne omenja, da različni poklici potrebujejo različen osebni karakter. Posledično to pomeni, da ni nujno, če smo “top strokovnjaki” imamo tudi top sposobnosti medsebojne komunikacije (empatije) – samo v razmislek.
Malo me moti tudi to, da nihče ni izpostavil koliko otrok je pa Kaničeva v vseh svojih letih rešila/pozdravila/ozdravila. (pa ne narobe razumeti, da jo zagovarjam, samo ne morem poslušati samo eno plat zgodbe)
In nehote se mi postavlja vprašanje, “Kdo nas bo sploh še zdravil?”. In ali naš zdravstveni sistem omogoča zdravnikom, da imajo toliko časa za posameznega pacienta kot ga sami želijo ali ne (tu mislim predvsem na urgenco/travmo ne na redne ordinacije) in ali nismo tudi mi pacienti včasih v prevelikih pričakovanjih do zdravnikov?
če je zdravnica res otroka malomarno zdravila, potem si zasluži kazen …
če bi starši, dokler je bil bor še živ, zagnali tak vik in kri v bolnici, potem morda ne bi bilo takega konca te zgodbe …
mene moti nekaj stvari pri celi zgodbi … zakaj zdravnica ni vedela, da je bor na dieti … zakaj straši niso takoj seznanili zdravnice z vsemi dejstvi … zakaj se niso ob njenem arogantnem odnosu takoj postavili za bora …zakaj niso takrat začeli te gonje …
razumem bolečino staršev in vem, da pokopati otroka pomeni umreti tudi sam …
a ne kupim zgodbe, da to delata za vse nas … ker smo se zase dolžni boriti sami in ker nam še tak sodni precedens ne vrne umrlega nazaj …zato moramo sami poskrbeti, da v tistem trenutku ko začutimo … da nas ali naše drage osebe zdravnik ne obravnava, kot bi moral, da takrat naredimo “halo” ali preprosto odidemo drugam …
zakaj je kaničeva takrat reagirala tako kot je, nam je zaradi gonje tiska ostalo neznanka … menim, da niti imela vseh podatkov … nekje sem prebrala, da je Bor imel zaradi baleta neko dieto… je bila dieta sploh primerna za dečka s tako redko boleznijo …
otrok je umr v ljubljani … kaj to pomeni… ali bi ga res lahko rešili, če bi ga takoj pripeljali tja …iz laboratorija naj bi kaničevo 3 x klicali, ker je imel otrok preveč amoniaka v krvi … kje je bila sestra … zakaj ona ni zbudila zdravnice … ali zdravnik, ki je bil poleg …
nešteto je vprašanj in vsa ta vprašanja in odgovori nanje sestavljajo zgodbo nesrečnih okoliščin, zaradi katerih je moral mali bor umreti …
o živčec kalanovi sploh ne mislim izgubljati besed … menim da je celotnemu zdravnišku cehu naredila ogromno škode in da se je medijska gonja zoper kaničevo tako razvnela ravno zaradi arogance in prepotentnosti živčec kalanove …
a starši bi kljub bolečini morali bora dokončno pokopati, se posvetiti svoji družini in prenehati zdraviti družinske frustracije po medijih …
ali je zdravnica dobila pravično kazen? kdo ve, kakšna je resnična zgodba …
ali sta se nekrepa zdaj res “izborila za vse nas”, kot to pišejo na forumih?
bodo zdaj zdravniki prijaznejši in dostopnejši?
so starši res naredili vse, takrat ko bi še lahko?
sama poznam dobre in arogantne zdravnike … pa tudi dobre in čudaške starše …
žal se včasih tudi pri dobrih zdravnikih in dobrih starših stvari zapletejo v tragedijo …a epilog takim zgodbam bi morala dati nepristranska stroka, ne pa gonje polni mediji …