Najdi forum

Kandidiaza

Pozdravljeni!
Pohvalil bi vas za mnoga odgovorjena vprašanja, ki jih postavljajo različni ljudje. Tudi jaz bi imel eno.
Me mučijo problemi z prebavili.: napihnjenost in bolečine po obroku v zgornjem delu trebuha, kjer se nahaja pankreas, spahovanje, vetrovi. Bolečina se širi levo in desno okrog reber. Opravil sem laboratorijske teste in je vse bp. Pregledan z gastroskopijo in UZ, kjer je vidna le manjša vnetja sluznice želodca. Bakterije helikobakter ni. Zdravljenje z nolpazo 1 x 20mg, 2meseca, in Tametil. Težave še naprej.
1. Ali lahko kaj priporočate? – glede na moje težave.
2. Nikjer nisem zasledil, da bi govorili o kandidi. Prebral sem knjigo “UKROTITE KANDIDO”,(napisala Vesna Vesel), kjer sem zasledil, da tudi taki simptomi, ki jih imam jaz, lahko povzroča kandida. Ali je test na kandido z izpljunkom v kozarec vode dokaz, ki se v medicini lahko uporablja.
Prosim za vaše mnenje.
Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Tega testa v medicini ne uporabljamo, ker nima napovedne vrednosti. Kandida je gliva, ki jo najdemo na vseh sluznicah in s tem, da je, ni nič narobe. Patogena je samo, če se preveč razraste ali če pride v tkiva, ki morajo biti sterilna.
Za zmanjšanje težav vam svetujem zdravo mešano prehrano, manj enostavnih sladkorjev, več zelenjave, dovolj vode za žejo. Ne jejte piškotov, peciva, ne pijte sladkih pijač.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close