Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo kandida spet na delu

kandida spet na delu

Pozdravljeni!
Več kot en mesec sem izvajala protiglivično dieto, stanje je bilo toliko boljše, da nisem bila vsak dan napihnjena pa tudi utrujena sem bila že včasih manj. V soboto sem bila v situaciji, ko nisem mogla izvajati te diete in sem pojedla nekaj bele moke in sladkorja. Stanje se mi je v dveh dneh zelo poslabšalo, dobila sem srbeče vnetje nožnice, prej sem imela le beli tok, skoz sem napihnjena in utrujena, pa tudi lasišče me spet srbi. Ali je možno , da se mi je stanje toliko poslabšalo zaradi enega dneva, ko je bilo te hrane preveč?

Hvala za odgovor!

Ja, to je možno. Podobno je pri ljudeh, ki imajo alergijo, na primer na mleko. Prej so leta vsak dan jedli mleko in mlečne izdelki, pa ni bilo kakšnih izrazitih simptomov. Potem pa se po 4 tednih diete samo malo prekršijo, pa pride do drastičnega poslabšanja.

Telo se pač navadi na boljše pogoje in porablja energijo za druge stvari, kijih mora pozdraviti ali uravnavati. Naenkrat pa se pojavi stari sovražnik, na katerega ni več pripravljen, in pride do silovite reakcije imunskega sistema.

Nauk: stroga dieta še naprej. Ko boste po nekaj mesecih v boljšem stanju, be bo prišlo več do takšnih reakcij. Ste mogoče pomislili, da bi lahko imeli alergijo na mleko ali pšenico? To bi tudi lahko bil vzrok za reakcije.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close