Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija kandida-kuharski recepti

kandida-kuharski recepti

Fino bi bilo, da bi se tukaj lahko pisalo recepte za primer kandidiaze. Nekateri smo še novi v tem in bi prav prišlo čim več preizkušenih idej, da se stvari ne bi preveč ponavljale. Kaj pravite? Edino, če kdo pozna link do take spletne strani. In pa tudi za primere “razpuščenega” črevesja. Na tem mestu hvala tebi Ajtim za opozorilo. Jaz sem pa tako veselo jedla kokosovo maslo. No ja, vsak dan se kaj novega naučimo. Sem si pa sedaj kupila ekstrakt iz grenivkinih pečk. Ko bo čas bom šla še nabrat čemaž. Malo sem zašla pa vseeno. Vsi predlogi so dobrodošli.

vpiši v iskalnik, jaz uporabljam google, kandidiaza, odprlo se ti bo veliko linkov. to sem napisala ker se sama z tem ne ubadam in ne poznam tega področja. kolikor sem si zapomnila kar sem prebrala: ne smeš sladkarij, OH, stročnic, se mi zdi da niti soje, … skratka več si nisem zapomnila, in da ne bi pisala kaj preveč na pamet, raje pobrskaj z iskalnikom, morda pa se bo našel še kdo ki ti bo lahko kaj bolj natančno razložil.

http://www.svet-je-lep.com/prehrana/makrobiotika/kandidiaza.php

sem ti poiskala en link, morda ti bo zadostovalo, sicer pa bolje da narediš kot sem ti napisala zgoraj, se ti odpre več možnosti.

Vsem, ki vas je okupirala omenjena trdovratna gliva, t.i. candida albicans…..svetujem disciplinirano, vztrajno dieto, se splača!!!Edino pravo orožje, govOrim iz lastnih izkušenj. Diete sem se držala skoraj štiri mesece, to pomeni nič kruha, nič! bele moke, nič sladkorja v kakršnikoli obliki, iz tega sledi seveda tudi čim manj sladko sadje(od začetka diete pa še bolje skoraj nič), marmelade, nič sokov, nič kvasa, kisa, alakohola etc…samo voda in neslajen čaj, npr koprivin…
Zeleno solato sem si čimvečkrat pripravljala s svežim česnom (očitno pomaga!) ni prijetno z vidika ustnega zadaha, amapak se splača:(, pravim olivnim, bučnim oljem in limoninim sokom, ter seveda sol, soljene jedi jim namreč tudi ne dišijo..tudi oreški kot so indijski, brazilski..so dobri, ker vsebujeja prava olja…občasno sem pila kozjo sirotko, kefir..
Sem pa tudi sama uporabljala tinkturo iz grenivkinih pečk, vsakodnevno, samo oralno.
Lp

Kandid-atka in kaj si potem kuhala. Kaj lahko vem, samo idej imam premalo. Kaj pa kravje mleko oz. izdelki: trdi sir, kefir, skuta ali vse samo kozje ? Krompir in meso? Čisto malo ali nič? Vsakega nasveta bom vesela.

Živjo!
Mene pa zanima, kako so ti jo diagnosticirali. Ko sem sama prebirala o tej bolezni, sem se tudi sama videla,da imam kar nekaj tipičnih znakov.
Hvala.

Gerbera:čimveč beljakovinske hrane, to je jajca, ribe!, od mesa pa ne govejega in svinjskega(skratka rdečega ne),uporabljala sem veliko čebule, česna, kuhala sem si še zelenjavne juhe, neoluščeni riž, sem in tja ajdovo, proseno kašo…sicer pa čim manj O.h., kot že veš.. mleko je pa tako; raje kozje, sicer pa vsaj od začetka sem nasplošno mlečnega jedla bolj malo,enkrat do dvakrat tedensko kefir, tako kozji kot kravji:), tudi kaj skute-kravje, kozje pač nisem imela, sir…dober je tudi ječmen, ajda, malo tudi pire..sicer pa moke čim manj..itak..
ana banana: po dvakratni terapiji z antimikoti po pregledu pri ginkologinji(kandida se je manifestirala v nožnici)in obakrat neuspešno, to je, vedno znova se je ponavljalo in tudi že med jemanjem antimikotikov, vaginalnih svečk za uravnavanje pH nožnice etc, ni bilo ok…potem sem bila že prav obupana in odločena, da si ne mislim uničevati jeter in tudi sicer zastrupljati organizma na račun zdravljenja s tabletami, ki pa dejansko sploh ne pozdravijo…ampak grem globlje k problemu in premagam kandido v njenjem izvoru in obstoju, to je vzamem ji hrano…in še to, ko sem bila že pri koncu s svečkami, pa sem začela še krvaveti iz nožnice in sem rekla, no more!Ne morem razumeti ginekolooginje, ki mi je na moje vprašanje, koliko lahko vplivam na kadido s prehrano, rekla, da ne “ne bisvetno”!!??
Naredila sem tudi test s kozarcem vode…in itak da je bila reakcija močno pozitivna!
Srečno vsem borkam s kandido
In še to, pomembno je sveda, da sprva poskrbite za svojo splošno imunsko odpornost, to je čim manj stresa, več spanja, zdrava prehrana z visko vrednostjo vitaminov…, gibanje na svežem zraku etc..!!! V nasprotnem primeru smo za kandido lahek plen…

Spoštovane!

Spodnje recepte sem dobil na makrobiotičnem forumu Velike Britanije, zato so v angleščini; naj jih kdo prevede, jaz jih lahko šele naslednji teden.
Pozdravljeni in dober tek.

From Susan’s Candida Free Cookbook available at

Millet “tostadas”
This dish works great for most all conditions even Candida.

1 Cups millet cooked in 3 Cups water

1 recipe Carrot Salsa

1 recipe Cauliflower “Sour Cream”

Avocado slices

Cooked beans (anasazi, pinto, black beans or smoky aduki’s are all good choices)

1 recipe Water fried greens (collards chopped fine are nice)

Spread the cooked millet evenly in a baking dish. (The bigger the dish the thinner you will be able to get the millet. Let it cool. Cut into 3″-4″ squares and fry in a small amount of oil on each side.

Place a millet square on a plate and top with beans, greens, avocado slices, carrot salsa and the white sauce on top. Also great with fried onions.

Carrot Salsa
2 large carrots
1 clove garlic chopped fine
1/2 small onion sliced fine
sea salt
cumin
lemon juice
parsley chopped

Grate the carrots and mix with onion, garlic and a couple pinches of sea salt. Let sit for an hour to overnight and then rinse if too salty. Add cumin and lemon juice to taste and some fresh chopped parsley

Cauliflower “Sour Cream” Sauce
Although not exactly like sour cream this wonderful dressing is good both hot or cold and is great for those who do not tolerate soy.
1/2 Cauliflower, broken into florets
1/2 onion, sliced
1 clove garlic, sliced
Olive oil
Water
Lemon juice
Ume vinegar

Sauté the onion and garlic in a Tablespoon of olive oil in a saucepan. Add the Cauliflower florets and water to about 1″ inside the pan. Simmer until soft. Transfer the ingredients to a blender and add Lemon juice and Ume vinegar to taste. Blend until smooth. If your water has simmered away too much you may need to add some to get your desired consistency. Feel free to add any herbs or spices to make it your own dressing. (Fresh Dill or chives or Parsley are just a start)

Mene pa zanima, ker sem čisto nova v tem… če lahko žvečimo žvečilne? 🙂

žvečilni so iz nafte…tko da ne

New Report

Close