Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija KANDIDA – ALI?

KANDIDA – ALI?

Lep pozdrav!

Sem star 19 let in približno dobra dva meseca imam težave s svojim penisom. Pa naj začnem od začetka:

Novembra sem imel s svojo punco spolne odnose (brez kondoma, saj uporablja ona kontracepcijo – naj dodam še, da sem neobrezan; v preteklosti je že parkrat imela kandido). Nato so se naslednji dan pojavile na glavici penisa majhne rdeče pikice, ki so bile prisotne tudi dan zatem. Sprva sem mislil, da je to mogoče zaradi trenja med spolnim odnosom. Nato sem tretji dan opazil, da je koža na vratu penisa nekako suha, skoraj da bi se hotela luščiti. Začelo me je tudi srbeti, glavica in nekaj kože okoli nje pa je bilo rahlo pordelo, po uriniranju me je rahlo peklo. Naslednji dan sem odšel obiskati tisti dan dežurno zdravnico, ki mi je rekla, da imam verjetno kandido, in mi predpisal canesten – v roku dveh tednov naj bi se zadeva pozdravila. Vztrajal sem tri tedne in ni se popolnoma pozdravilo – srbečica je izginila, pordelost skoraj v celoti, nakar sem obiskal svojo splošno zdravnico. Ta je potrdila prvotno diagnozo ter mi predpisala canesten 3 in diprogento – v roku treh dni naj bi se pozdravilo. Stanje je bilo približno isto, nič pretirane izboljšave ali poslabšanje. Vrnil sem se, kjer mi je dejala,(ter prvič pogledala penis), da glavica izgleda še malo razdražena, da pikice niso razjede (tanka plast kožice, ki prekriva glavico je takrat izgledala tako kot še vedno danes – rahlo “nagubana”, kot da bi bila malo ohlapna – nevem točno kako dobro opisati, mogoče kot da bi se glavica malo skrčila in je ta plast kože prevelika). Rekla je naj se še naprej mažem, ter napisala še napotnico za urologa, ob tem pa dejala da “ne verjame, da bo odkril ameriko”, zato ga še nisem odšel obiskati – vendar nameravam naslednji teden. V tem času sem poskusil zdraviti še z grenifitom – kapljice grenivkinih pešk, ki so mi jih priporočili znanci, saj naj bi jim grenifit pomagal pri kandidi. Par kapljic sem pomešal z vodo in s to mešanico umival penis ter potem pustil, da se sam od sebe posuši – nato bi namazal z canestenom ali diprogento. Očitno sem bil preobčutljiv nanj, saj se mi je začela po tednu uporabi kožica na penisu luščiti, ali pa je bila kriva mešanica vseh treh zdravil. Zdravnica je dejala tudi, da naj uporabljam pri spolnih odnosih kondom in tudi nekaj časa za tem. Penis sicer normalno funkcionira, erekcija je takšna kot je bila prej, po ejakulaciji pa včasih rahlo peče. Luščenje pa se je pojavljalo na glavici ter v tisti kožni gubi, ko je kožica penisa nad glavico.

Trenutno stanje: plast kožice ki prekriva glavico penisa je še vedno vzdražena in istega izgleda, še vedno se lušči tu in tam, pikice so še vedno prisotne – včasih so bolj vidne, včasih manj.

Zanima me vaše mnenje, nasvet, kritiko. Hvala za vnaprejšnji odgovor.
LP, JP.

Spoštovani!

Menim, da je boljši naslov za vaš problem dermatolog. Če imate težave – če vas moti in želite stvari “priti do dna” ali pa vsaj poskusiti priti do dna, potem je dermatolog tisti, ki lahko ugotovi, za kaj gre. Če bosta z dermatologom menila, da je potrebna histološka preiskava, bo lahko vzorec odvzel sam ali pa vas napotil k urologu. Ko bosta z dermatologom “prišla do konca” in če bo problem še vedno obstajal, vam urolog lahko ponudi obrezanje. Potem se bo koža na glavici spremenila – ampak težko je reči, ali se vam bo zdelo, da na boljše ali na slabše.

Skratka – predlagam pregled najprej pri dermatologu, kot urolog pa vam lahko ponudim obrezanje.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close