Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija kandida

kandida

Dober dan,

Prosim za nasvet. V zadnjih mesecih sem imela več zdravstvenih težav, kar nekaj časa me je pekla nožnica, urinje bil negativen, pri ginekologu sem dobila Vagifem, stanje je bilo enako…in sem se “sprehajala” od splošnega zdravnika do ginekologa. Vmes je bila voda enkrat pozitivna pa sem dobila Primotren, pekoča bolečina se je nadaljevala – spet sem bila pri ginekologu, kjer so mi ugotovili bakterijsko vnetje (brez izcedka) in sem dobila ene svečke ter antib.Elforal. Vmes mi je močno trzala veka pa sem jemala še B-komplex…izgleda, da je bilo vsega preveč in moje telo se je uprlo…kar naenkrat se mi je začelo zelo slabo počutje, bila sem brez moči, samo dremuckala bi, v sebi sem čutila tresenje, kar se je sedaj sicer umirilo in sem skoraj pri običajni “moči”, toda občasno še vedno čutim močno napihnjenost v zgornjem delu trebuha, imam bel obložen jezik, moja nožnica tudi ni čisto v redu, občasno občutim nekakšno skelenje in predvsem v popoldanskem času se mi še vedno pojavlja pekoča bolečina, pa še veka mi močno trza. Pregledala sem kri, tudi ščitnico, vodo – vsi izvidi so v mejah normale. Nekako se mi zdi, da pri splošnemu zdravniku in v ginekološki ambulanti ni “rešitve” za moje težave.
Naredila sem osnovni test za kandido in ugotavljam, da je ta pri meni prisotna.
Glede na to, da sem si v preteklosti večkrat pomagala s homeopatijo, me zanima vaše mnenje. Kako gledate na take zadeve, bi bila lahko kandida vzrok mojim težavam ali gre za bolj kompleksen problem. Ali se s homeopatijo da kandida odpraviti oz. ima homeopatija “rešitev” za moje težave. Seveda bi se obrnila na kvalificiranega zdravnika homeopata.
Opravičujem se za tako dologo pismo in se vnaprej zahvaljujem za odgovor.
Lep pozdrav.

Pozdravljeni,
zanimivo je bilo brati vaše poročilo o razvoju težav. Poučno. Homeopati namreč trdimo, da moramo biti zelo previdni in zadržani pri predpisovanju antibiotikov in antimikotikov, ker lahko težave na ta način samo potisnemo (supresija), zato se patologija poglobi in človek lahko zaradi tega začne trpeti za globljimi splošnimi težavami (slaba energija, spanje, utrujenost, brezvoljnost) ob lokalnem izboljšanju (lokalno vnetje izgine). Posebej Efloran je znan po tem, da lahko človeka splošno gledano precej “razštela”. No, pri vas imamo tipičen in zelo poučen primer, ki homeopatsko teorijo potrjuje.
Še nekaj o popularni kandidi. Kandida po homeopatskem gledanju ni vzrok vašim težavam, pač pa je posledica osnovne motnje. Bolj gre za neravnovesje v organizmu, ki ima za posledico porušeno mikrobiološko floro, kar je posledica večih faktorjev, tudi slabšega imunskega sistema.
Zato homeopatsko zdravljenje lahko zelo pomaga. Ko se vzpostavi nazaj izgubljeno energetsko ravnotežje, ko se izboljša imunski sistem, se začne spreminjati tudi mikrobiološka flora in kar naenkrat se kandida v organizmu ne počuti več dobro in ga zapusti.
Tako da, homeopatsko zdravljenje zelo priporočam, zaupajte pa ga zdravniku homeopatu.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Dober dan,

Nadaljujem s pisanjem v to temo, ker se nekatere moje težave nadaljujejo. Bila sem pri osebnemu zdravniku, ginekologinji in zdravniku homeopatu, kjer sem dobila zdravilo.
Moje splošno počutje je daleč boljše kot je bilo, imam pa še ginekološke težave, ki se trenutno kažejo bolj kot neprijeten občutek v nožnici, manj kot pekoča bolečina, ki me je prej spremljala. V tem času mi je bil tudi (končno!) odvzet bris, ki je pokazal prisotnost bakterije E.koli v nožnici, drugo je bilo negativno (ne vem kaj vse so kontrolirali), tudi urin je že veliko časa negativen. V dogovoru z ginekologinjo (bila je druga, ki je zamenjevala mojo med dopustom) se nisem odločila za antibiotike iz več razlogov (ker sem jemala homeopatska zdravila in mislim zdravljenje nadaljevati, ker si nisem hotela nakopati še kakšne druge težave ali glivičnega vnetja, ki se rado pojavi po jemanju antibiotikov…).
Naslednji obisk pri mojem zdravniku homeopatu imam čez tri tedne. Vseeno me malce skrbi, če sem se prav odločila, saj bi bila rada enkrat končno spet v redu. Na internetu sem prebrala kar nekaj tem, marsikje piše, da se jo da “naravno”spraviti iz mehurja, da pa je veliko težje pri vaginalni okužbi z njo.
Zanima me vaše mnenje, če se da s homeopatijo odpraviti to bakterijo, za katero pravijo, da je hudo trdovratna.
Hvala vnaprej in lep pozdrav.

Pozdravljeni,
kadarkoli se lahko z antibiotikom počaka, ker vnetje ni prehudo in prenevarno, ne nikoli narobe, če se ga ne vzame. Glede na to, da gre homeopatsko zdravljenje v pravi smeri, lahko pričakujete, da se bo imunski sistem sčasoma tako okrepil, da bo sam iztrebil. E. coli iz predela, kjer naj ne bi bila del normalne flore.
Več pa se pogovorite s homeopatom čez 3 tedne, v tem času se najbrž ne bo zgodilo nič usodnega.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close