Najdi forum

Spoštovani,

imam naslednji problem in vsa prosim za vaše nasvete. Pred tremi meseci sem bil v toplicah in sem se vrnil z glavobolom, ki ni nehal cela dva meseca. Opravil sem vse preglede (nevrolog, sinusi, ORL, alergolog) pa niso odkrili nič. Bil sem 100% prepričan, da imam možganski tumor, nihče me ni mogel prepričati v nasprotno. Bolečina je po dveh mesecih sama od sebe ponehala, Ostale so posledice (strah), ki jih je moja osebna zdravnica opredelila kot “kancerofobijo”. V vsaki bolečini itd. iščem simptome raka. Zaradi tega sem ves čas pod stresom, doživljam napade panike, depresije, čutim slabost, vetrove. Zdravnik mi je predpisal antidepresive (Cypralex). Odkar jih jemljem se srečujem s lažjimi prebavnimi motnjami in ščipanjem v desnem delu trebuha. Zaradi tega sem postal obseden z rakom debelega črevesa. Povsod iščem in najdem simptome te bolezni.Proktolog pri poregledu danke ni opazil anomalij, pa nič ne pomaga. Naročil sem se tudi na kolonoskopijo, čeprav mi vsi dopoveduejjo, da glede na starost (35) in ostale simptome, ni nevarnosti za tumor na črevesju. A mi lahko vi, na podlagi izkušenj svetujete kako naj si pomagam. Bi bilo treba do psihiatra??

Hvala za pomoč in lep pozdrav

Spoštovani,

Zgleda, da je vaš strah močno zasidran v podzavesti in si boste sami težko pomagali.
Za izvor samega strahu je lahko več vzrokov. Ali ste bili vzgajani z ustrahovanjem, ste doživeli izkušnjo, da je kdo umrl od kakšne hude bolezni…..
Lahko je strah tudi odraz prepričanja, da sedaj s strahom kaznujete sebe. Podzavestno verjamete, da si zaslužite neko kazen, ker si ne zaslužite življenja, kot ga imate.
Zato lahko pomaga, če zmanjšate svoje želje in se zadovoljite z manj.

Lahko strah zmanjšate tudi z zdravim načinom življenja, s katerim si boste zagotovili večjo varnost.
Ves ta strah vam lahko povzroči več bolečine, kot pa sam rak. Pa čeprav sem prepričan, da ga nimate. Saj bi ga s preiskavami že zdavnaj odkrili.

To je nekaj možnih razlogov, za kar več, bi moral podrobneje poznati vašo osebnost in življenje.
Tako, da priporočam pregled pri strokovnjaku, ki se bo poglobil v vzroke nastanka te fobije.

Robi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close