Najdi forum

kanadska veverica

lep pozdrav ljubitelji domačih živali

mene zanima ali ima kdo od vas doma kanadsko veverico kakšna je-izgled in ali se jo da kaj naučiti s čim se prehranjuje v glavnem če kdo kaj ve o njej naj mi prosim sporoči moja hčerka si jo neznansko želi videla jo je na tv in od takrat pri nas doma ni miru. zanima me kje se jih da kupiti nimajo jih ravno v vsaki trgovini z živali in zanima me tudi kakšna je cena in kakšno kletko bomo rabili za to živalco.

hvala lep dan.

Veverica ni za doma,sploh ce si jo zazeli otrok. raje mu kupite igraco.

Jst se tudi zanimam veverice, se posebej zdaj ko sem jih v Londonu hranil iz roke in sm ugotovil da so to cisto prevec lepe zivalce. Sem mnenja da, ceprav je to divja zival, je se vedno lahko udomacena in se ima lahko podobno lepo. Po Londonskkih parkih jih imajo veliko in vse so ze skoraj udomacene.

V Zootic v City Parku imajo na ponudbo dve vrsti veveric katere moraš naročiti.
Afriška – okoli 18.000 SIT
Ameriška – okoli 13.000 SIT

Kako izgledajo, ne vem. Vem da je ena izmed njih baje progasta. Klical sem tudi v Tukano zoo pa jih nimajo.

Če boš kaj ugotovil, poročaj! Se priporočam za info, ker mene tudi zelo zanimajo.

Naj ne bodo to res samo igrače za otroke!

Ja,sploh je fino kupovati v takih stacunah (ze iz strani zdravja) in podpirati mucenje.

jst imam doma ameriško veverico oz. chipmunka, iz trgovine sm ga vzela , ker je bil več kot mesec dni v čisto premajhni kletki:(( In lahko rečem, da ni nezahtevna živalca, sploh pa ne za okras kot jih imajo eni:(
Potrebuje dovolj gibanja in ga vsak dan spustimo za par ur da se zlaufa, leze povsod in lula pa kaka tud povsod najrajš po zavesi… pa grize tud, še posebi, ker mu ne dovolim uničevat rož… sm obupala in jih takrat nesem na balkon… po mojih izkušnjah živalca ni primerna za otroka

Ja..kanadske veveričke so res izjemno prijazne in lepe živali.jst imam prakso..saj sem jo imela doma…na ž+alost pa mi je učiraj 22.septembra poginla.Se mi zdi da je bilo nekaj narobe z njo!

Ja no..zanima vas kakšna j e!

Je zelo “navihana”, rada se igra..prehranjuje se večinoma z semeni, z sadjem učasih lahko tudi s kakšnim prepečenčkom! Pije vodo…..pije tudi sokove vendar zeloo malo se ji ga mora dat.Moja je pila tudi kokto!
Kletka je dobre kvalitete.Priporočam vam da jo uzamete čim večjo..saj rabi veverička prostor da se igra…..!Mi smo dali za kletko 120 eurov, za samo veveričko pa 60 eurov.Cene so v usakem kraju različne! Kupite pa jo lahko v trgovini Tukano.Tam se mi zdi tudi da je najboljše, saj svetujejo zelo dobro glede njih! Preden pa jo dobite čakate 1 do 2 tedna ker jo morajo naročit.Pri naročanju se pove ali samička ali samček.Jst sem imela samčka. Ime mu je bilo Taček. Je pa tako ne….dokler se veverica privadi rabi okrog 4-8 mesecev.Je kar velika doba.Naša je rabila 6 mesecev da se je navadila na nas.

MASINA mislim da veverička ni igrača.Zanjo je potrebna skrb kot za otroka. Je za doma ker če ne je ne bi prodajali!

Mogoče res za ortoka do straosti od 1 pa do 10 letni, saj jo lahko stisne in živalca umre.

Kje si pajo kupla kraj

Ali gdo ve kje se da v današnjih časih kupiti veverico??

New Report

Close