Najdi forum

kanadska veverica

forumovci pozdravljeni

mene pa zanima ali ima kdo od vas kanadsko veverico in ali jo je udomačil in kakša je kot hišni ljubljenček (živa, umirjena …..)

jaz bi jo zelo rada imela pa ne vem kje jo naj dobim saj jo nimajo v nobeni trgovini z malimi živalmi.

sem in okolice novega mesta.

če jo kod ima, jo podari ali proda jo z vesevljem vzamem, kupim.

hočem tipično kanadsko veverico, ki je svetlo rjava in ima po hrbtu temne lise v obliki smrekice.

nazadnje sem jo videla v lj. kanadsko veverico vendar je bila drugačna od tipične in je niso imeli naprodaj!

upam da se kdo javi z veselo novico.

lp in uživajte ker zaenkrat še ne dežuje-

Vesele novice bodo, ko bodo divje živali tam, kamor spadajo – v naravi!

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Nič osebnega, ampak upam, da je ne boš nikjer našla.

dobi se jo na internetu. kupi jo od rejca, saj so bolj zdrave, in udomačene. po naravi so bolj živahne, jedo pa hrano za hrčke, čičile, podgane, miši, velike papige, in tudi hrano za veverice.za pribolšek (v malih količinah) jim lahko daš čokolado, ali kak pribolšek za veverice in glodalce. jaz je sicer nimam vendar se zanimam za nakup, in sem se o njej pozanimala. ni primerna za otroke manjše od 5 let, še posebaj če živali še niso imeli. v trgovini stane več 100e, od rejnikov pa okoli 40e. kot hišni ljubljenček je izredno prijazna, vendar se ne pustbožati po rokah, udomačena pa pleza po lastniku, lahko jo naučiš nekaj trikov. vsaj 1 uro na dan si ji oraš posvetiti, mora biti spuščena(oz. 1 uro na dan, sicer pa je lahko v kletki). grejo na zimsko spanje, ko je manj kot 10 stopinj.takrat lahko postane agresivna, še posebaj če se ji vzamejo zaloge hrane. takrat je ne smemo zbuditi sicer lahko umre. kletka mora biti visoka najmanj 60cm, in široka 40cm. vsebovati mora lesene palce, po katerih pleza. menjati jih morate redno. kupite mlado, ki se lažje prilagodijo na ostale živali, in tudi na vas. prvi teden ne smete biti blizu nje, potem ste lahko en meter, potem pa odprite kletko, in če jo zamika bo prišla ven.

New Report

Close