Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Kanada kot beg iz neperspektivnega slovenskega okolja

Kanada kot beg iz neperspektivnega slovenskega okolja

Tako po občutku in izkušnjah bi rekla prej Kanada kot Avstrija. Avstrija se prišlekov brani z vsemi štirimi, Dunaj zna bit krut…Gradec je veliko prijetnejši.

Glede Kanade lahko izpolniš ene formularje, da dobiš informativno odgovor, če imate realne šanse z imigracijo.

Nihče ti vlog ne prinese domov, razen poštarja. Poslati moraš prošnjo na Dunaj in ti bodo poslali obrazce in tudi nakazilo gre preko Dunaja. Če me spomin ne vara ne moreš plačati v Sloveniji.
Če koga zanima kaj več o Kanadi, se bom razpisal konec tedna, poglej post
Avstrija ali Kanada…to je zdaj vprašanje?
Nikar pa ne nasedajte nekim posrednikom, ker ti samo vzamejo denar, najpotrebnejšega, to je dela, pa vam ne zrihtajo. Veliko pametneje bi bilo poizkati zveze preko Canadian-Slovenian Chambers of Comerce.

Postavite vprašanja in bom odgovoril, ko bom nazaj s poti.

Tudi zate velja isto.
Odgovorim pa ti lahko na ta osnovna vprašanja:

Kje je najpametneje za slovenca v Kanadi živet?
Če si želiš slovenske družbe je vsekakor to Mississauga, zahodni del, primestno veliko naselje, v GTA. Drži se Toronta.
Drugi del je British Columbia, veliko gozdov in sedež lesne industrije.

Kje jaz živim? Sedaj v Phoenixu v Arizoni, do lanskega julija pa v GTA, Ontario.

V Kanado lahko prideš le skozi sito imigracije. Kaj več naj ti pove http://www.cic.gc.ca. Poglej odgovor pod Vloga za Kanado.

Bolje se je poročiti v Sloveniji….

Kaj več konec tedna. Naj ti povem, da sem cel proces kanadske imigracije speljal sam, ker je prekleto enostavem in posredniki le skubejo ljudi. Dela ti tako ali tako ne morejo zrihtat.

Par besed o Slovencih (predvsem tistih v Sloveniji):

Raziskava “Human values and beliefs” , kaže da smo se Slovenci med 42 narodi zelo slabo odrezali.

Citiram; smo med najbolj nezaupljivimi, nezadovoljnimi, žalostnimi, nemirnimi, zaskrbljenimi, previdnimi, zmaterializiranimi, vraževernimi, depresivnimi, nestrpnimi in netolerantnimi narodi! žal!

Tudi strokovnjaki (Leskošek in Trstenjak) govorijo ozatohli zaprtosti, ozkosti srca in duha.

In zato se ne čudim, če si kar nekaj ljudi želi od tukaj. Tudi mene vleče svet, prepotoval sem že nekaj modrega planeta, ostal v tujini 1 leto, ampak nisem se še odločil da ostanem za vedno. Me pa tukajšnja ozkost in depresivnost moti, vem pa tudi da v tujini ni tujcem ravno s rožicami postljano.

Lep pozdrav vsem!

Zanimalo bi me kaj vec o prijateljih, ki se vracajo v ZDA. Torej o tem, koliko casa so zdrzali, zakaj in kam se vracajo, itd… Vsi, ki jih dosedaj poznam, so v Sloveniji tudi ostali. Na zalost pa tudi mi po enem letu intenzivno razmisljamo o vrnitvi v ZDA. Kako so moza n… glede sluzbe naj rajsi ne pisem.

jaz sem ze pred 10 leti uspel narediti cek v CAD v A-banki in ga enostavno prilozil k vlogi.

KAPO DOL VSEM, KI IMAJO JAJCA ZA TAKSEN PRESKOK IZ MALE OAZE IZPOD ALP V KAPITALISTICNE SISTEME. VSEKAKOR ZADEVE NISO NIKJER ROZNATE, AMPAK DOKLER NEKDO TEGA NE SPROBA, NITI NE VE, KAJ JE DOMA IMEL IN CESA NI IMEL. VSEKAKOR SO V KANADI, AVSTRALIJI VELIKO VISJE PLACE, VENDAR PA SE VELIKOKRAT TUDI DELA VELIKO VEC. VSEKAKOR SE JE TREBA VELIKO DOKAZOVATI. VEDNO JE NAJBOLJ POMEMBNO DOBITI PRVO SLUZBO V DRZAVI, KAMOR SE SELITE, SAJ NA ZACETKU NIMATE NOBENIH DELOVNIH IZKUSENJ V TISTI DRZAVI.

PRAVILNO JE, DA SE SLOVENCI MALCE RAZSELIJO PO SVETU, POSKUSIJO SE DRUGE SISTEME, KAKO POSLUJEJO PODJETJA, TUDI CE SE NA KONCU VRNETE, BO VSEKAKOR TO ZELO DOBRA IZKUSNJA.

NE POSLUSAT VECINE, KI PRAVI, DA KAM NORITE IN DA IMATE TUKAJ VSE.

POGUMNO NA POT. PRIHRANITE PA SI VELIKO ENERGIJE ZA PRVE MESECE PO VSTOPU V DRZAVO – POTREBNO BO VELIKO DOKAZOVANJA.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close