Kamp Pila-Punat, otrokom prijazen?
Mi smo v Punat hodili cca. 10 let. Lahko ti zatrdim, da je super, razen če se je v zadnjih treh letih toliko spremenilo, kar pa mislim, da se ni. Plaža je betonirana, en del pa tudi peščena, vendar je tam kar gužva. Če pa boš šla izven glavne sezone, pa ne bo. Sence je veliko, celotna betonirana plaža, ki gre do mesta je v senci. Tudi v kampu je veliko sence, en del kampa je sploh čist v senci (takrat so bili tam sicer pavšalisti, zdaj pa ne vem več). Sprehajalna pot, ki vodi do mesta. V mestu je pod borovci živa glasba, tam se zbere največ ljudi. Toaletni prostori so postavljeni kar na gosto. Srečno in lp!
Hojla!
Včeraj smo se po sili razmer predčasno vrnili z morja in lahko ti poročam o trenutnem stanju v Pili. Na kratko strah in groza. Sama imam 3 majhne otroke in sem zelo močno računala, da bomo dopust preživeli v Punatu. Potem pa smo pred 2 tednoma vsi veseli zjutraj pripeljali v kamp in doživeli precej neprijetno razočaranje. Pila niti slučajno ni več taka, kot se je spomnijam, pa me samo 2 sezoni ni bilo tam, prej pa smo na vsaj “tahitre” počitnice skočili v Punat. Parcele so tako ali tako oddane že do konca sezone in ni variante, da bi tam dobil prosto mesto, na prostoru, kjer zemljišče ni razparcelirano, pa so se nastanili pavšalisti in si prikolice ogradili z visokimi ogradami. Tako je prijetna senca pod recepcijo spremenjena v grozljive “ulice” ograjenih prikolic. Z možem sva se samo spogledala in v eni sapi izjavila, da spominja na taborišče, ne pa na kamp.
Mi smo jo s Krka ucvrli na Pag. Če se dopust ne bi končal z boleznijo najmanjšega pikca, bi bilo pravzaprav enkratno. Res pa je, da se je v avgustu tudi tam začela precejšna gužva – Italijanov za znoret.
Pa še to. Pred Pilo so bili vedno do sedaj postavljeni vrtiljaki, kar je bilo naši mulariji neskončno všeč. No, letos tudi tega ni.
LPM
Pilo dokaj dobro poznam. Tja gremo letos tretjič ali četrtič zapored. Sanitarije (sploh one pri g. vhodu v kamp) so super. Bolj čistih in urejenih še nisem videla v nobenem kampu. Imajo celo kopalnico za otroke z kadjo za dojenčke, mini tuše in stranišča. Zvečer (sploh) pozno se večkrat zgodi, da zmanjka tople vode, kar pa je tako stalnica v kampih – kdor prej pride, prej melje. Blizu sta dve trgovini, ena manjša, na g. vhodu kampa, druga večja na zgornji strani. Plaža je kamnita, delno peščena, malo višje od kampa je peskovnik ob vodi, 2 tobogana, igrišče za odbojko na plaži, nekaj vodnih adrenalinskih športov in lokali na plaži. Vzdolž kampa ob vodi je več malih pekarnic, iz katerih mamljivo diši in te kar vleče iz plaže (par korakov), imaš stojnice z drobnarijo, sadjem, sladoledom,… vse pri roki.
V Punatu je plezalna stena, trampolin, napihljiv grad, otroško igrišče s plezali,… V glavnem veliko zanimivega za počet. Priporočam tudi obisk otočka ob Punatu, na katerem imajo menihi muzej, kjer vidiš zanimivosti iz celega sveta (zbirke denarja, knjig, zemljevidov, živali,…). Imajo tudi anakondo (seveda ne živo). Otoček je majhen in se ga da v času, ko si tam celega prehodit in ogledat. Menihi za vzdrževanje muzeja kasirajo nekaj malega vstopnine, vendar se splača. Prevoz na otoček je poceni.
Kamp je res kar poln, kolikor dopoldan opazujemo odhodnike se splača pridet v kamp dovolj zgodaj, da uletiš na parcelo. Sezona že tudi gre proti koncu, tako da boste verjetno imeli srečo in našli prostor.
Nam je všeč in že odštevamo dneve do odhoda.:)))))))
Še 4 dni, pa gremo.
Sem vedela, da bom kaj pozabila…:)))
Iz Punata nekaj dnevno ob plaži vozi “vlakec”, ki je svojstvena atrakcija za otroke. Vsaj naš je čisto paf, ko ga sliši in vidi.
Plaža je urejena nekako takole: ob morju imaš betonske plošče (del plaže, kjer ni peska) potem imaš 2 vrsti borovcev (ali nekaj podobnega), med njima pa betonske plošče. V večjem delu plaže borovci delajo senco, tu pa tam pokuka sonček. V senčki se potem tako fino da dremat. Z dojenčkom sem tako večina dneva prebila v senčki in uživala. Zraven je potem sprehajališče (tudi cesta za vlakec) in pekarnice… njamm.