kamin v dnevni sobi
pozdravljeni! zanima me če se splača oziroma, če se obnese kamin v dnevni sobi…meni osebno je zelo všeč, tut pogoje imamo izpolnjene…prosila bi vas, tiste ki imate kamin, da mi priporočate katerega naj vzamem in kakšne moči, saj se na to ne spoznam kaj preve kot pa osnoce.. aja, kurila bi površine nekje 100 kvadratnih metrov…
Mi imamo v dnevni sobi kamin in smo zelo navdušeni nad njim. Pozimi ga kurimo skoraj vsak dan in nič ni lepšega kot v dolgih zimskih večerih sedeti pred zakurjenim kaminom, še posebej je idilično kadar zunaj sneži. Jaz pravim, da je kamin duša naše hiše :)))
Kamin nam je delalo podjetje KAMINI KOČEVAR iz Šempetra. Glede moči in ostalega, ti svetujem, da greš k njim in poveš kakšno kvadraturo imate doma, nakar ti oni svetujejo, kakšen kamin je najbolj primeren za vas. Mi imamo takega z ventilatorjem in greje celo pritlično etažo hiše (100 m2), toplo pa je tudi v mansardi in v kleti. Kaminski vložek imamo PIAZZETTA z dvižnimi vrati.
Upam, da sem ti kaj pomagala, če te še kaj zanima samo vprašaj.
Jaz ti vsekakor svetujem, da ga kupiš tam, kjer so strokovnjaki za to, kajti kamin kupuješ za vse življenje in je kar draga naložba. To je pač moje mnenje. Mi imamo takega obdelanega s kamnom, zgoraj ima leseni tram, okoli kurišča pa marmorno ploščo. Če želiš imeti tako obdelanega, ti bodo to naredili le strokovnjaki, ki se s tem ukvarjajo. Oni ti tudi dajo garancijo, da bo kamin dobro vlekel, da ne bo dima v dnevni sobi, kajti to je ključnega pomena. Mi imamo radi odprti kamin, kadar kurimo, zato je tukaj še posebej pomembno, da dim ne uhaja v prostor.
Upam, da sem ti kaj pomagala pri odločitvi, ki je sicer tvoja ampak to je pač nasvet iz mojih izkušenj.
Pa lep pozdrav!