Kamin – steklo in čiščenje
Hmm … zdaj ne morem pogledat, ampak mislim, da stekla ne morem vzet ven. Sem tudi sama poskusila z grobim delom gobice, pa so nastale zarezice v steklu 🙁
Sama sem ga lani čistila vsaj 1x tedensko, pa je bilo za znoret, koliko časa sem porabila. Zato sem se odločila, da vprašam vas kake izkušnje imate. In če obstaja kaka lažja rešitev.
Zala vseeno hvala za odgovor.
LP
Aja 🙂 cela vrata, to pa ja 🙂
Zadnje čiščenje (prejšnjo sezono) sem res tudi uporabila strgalo za steklokeramično ploščo … ampak mislim, da so vseeno nastale nove zareze … imam malo zaobljeno steklo, pa tak kot sem pazila 🙁
Ima umazanija veze tudi s tem, kakšna drva uporabljaš? Jaz imam namreč bukova.
LP
Jaz čistim steklo vsak drugi dan in sicer s čistilom katerega uporabljam v kuhinji – Dom razmaščevalec, je pa to nekaj takega kot Trim. Pošpricam malo pustim in potem narahlo zdrgnem z grobo stranjo gobice. Se nič ne pozna.Je pa res boljše, da čistiš bolj pogosto, ker se drugače tiste saje ali kako se že temu reče preveč ,, zapečejo,, na steklo.
LP Lena!
Sem vedela, da bom dobila prave nasvete na tem forumu 🙂 Res hvala vsem, ki pišete vaše izkušnje in predloge.
Imam pa še eno vprašanje in sicer kje bi dobila vedro za žerjavico. Nekaj sem že gledala v merkurju, baumaxu, obiju … pa nisem našla nič uporabnega. Mogoče nisem iskala na pravem mestu. Kako ste vi rešili ta problem?
Še enkrat hvala za vaše odgovore.
LP