kamin na bio etanol
Eko kamini na bioetanol… več na http://www.ekokamini.eu
uglavnem.. v sredo zvečer sm se želela ogreti z tem kaminom, sm se kar dobro ogrela ja, ko je soba začela goreti.. tko da tko navarne stvari, je treba sam odstrant z prodaje, K POU K**** NI VREDN, razn če se res ful ful hočš ogret (sarkazem)… uglavnm folk, če hočte seb pa svoji družini dobr, ne kupujte tega sranja ker, prvo zelo neprijeten vonj ki ga še kar nekaj časa ne spraviš iz stanovanja, drugo hlapi te lahko uspavajo, tretje res je predrago, voda izhlapi najhitreje liter je pa predrag, najbol od vsega pa je da lahko pride do požara.. jz sm mela največjo srečo da meni ni bilo nič, nevem kako ampak, prižgala sem kamin, lepo je gorel nekaj časa, stala sem zraven kamina da se malo ogrejem, ko je ogenj bruhnil vame, sem začela teč, takoj zatem pa je prišlo do explozije in zagorela cela soba… peč sm uporabljaja varno stran od unetljivih stvari in po napotkih kateri pišejo v priročniku, tako da res jaz ga toplo NE priporočam!!!
Draga tajra
glede na napisano predvidevam, da uporabljate ozir. ste uporabljali gorilnik v katerem etanol plava (kot da bi kurili alkohol v posodici). Zato posledično tudi smrdi in je zelo nevaren za uporabo.
Gorilniki proizvajalca Ruby Fires, ki ga zastopa naše podjetje, imajo eni izmed prvih varnostni certifikat. Gorilniki so polnjeni s keramičnim polnilom, kar še dodatno prispeva k večji varnosti, saj se bioetanol vpije v polnilo, tako da se ob morebitnem prevrnjenju gorilnika oz. kamina bioetanol ne razlije.
Pomembno pa je poudariti, da se moramo kljub varnosti držati varnostnih navodil in biti previdni. Tako na primer nikdar ne smemo dolivati bioetanol v vroč ali še delujoč gorilnik.
Poglejte si našo ponudbo kaminov na bioetanol[/url] in gorilnikov na bioetanol[/url].
Lep pozdrav
Treba je paziti katere gorilnike uporabljamo.
Seveda pa tako kot z vsakim gorivom in ognjem je potrebno skrbno ravnati ter se držati navodil za uporabo.
Za vsa vprašanja smo vam na voljo.
Več ponudbe ter naročila bioetanola si poglejte na http://www.ekokamini.eu
Vaš ekokamini team
Bio kamini so namenjeni predvsem za dekoracijo in prijetno vzdušje ob ognju. Za gorenje se uporablja bioetanol. Pri gorenju se ne sprošča dim zato je primeren za zaprte prostore. Prav tako bio kamin lahko postavimo zunaj npr. na teraso.
Montaža bio kamina je enostavna. Lahko ga postavimo prosto v prostoru ali na steno.
Pozor pri nakupu kamina na etanol! So izjemno nevarni za opekline (ne samo zaradi ohišja), saj lahko napaka pri poljnjenju povzroči pravo eksplozijo. Etanol je alkohol, to je vnetljiva tekočina s širokim razponom eksplozivne meje (3,3 – 19% vol) in temperaturo samovžiga 460 stopinj. Če si predstavljate, da gre za tekočino in polijete od blizu na razbeljen kamin se lahko vžge celoten curek, hlapi in embalaža kar je nemogoče pogasiti. Ko boste enkrat popečeni, prah gor ali dol, ne bo nobene romantike več. To priznavajo tudi profesionalni prodajalci v tujini.
http://www.greenethanolfireplaces.com/3-fire-hazards-you-must-know-before-buying-your-ethanol-fireplace
Drug vidik je odprt ogenj brez dimniške tuljave ali odvoda plinov, kar je z varnostnega vidika popolna neumnost. Kdor to svetuje svojim strankam jim zagotovo ne želi nič dobrega. Takšni aparati bi morali biti prepovedani, ker ogrožajo vse naokrog.
Kupite si električne lučke ali kamin na drve, bencini in alkoholi v takšnih količinah in na ognju pa spadajo v garažo, v kurilnico ali na odprt prostor izven stanovanja.