kamilice za oči?
Tudi moj otrok je imel pri dveh tednih vneto eno oko. Kamilice in fiziološka nista pomagala, patronažna mi je rekla naj mu brizgnem nekaj mleka v oko, ko ga bo imel odprtega – in glej ga zlomka, oko se je že drugi dan pozdravilo. Torej, na kratko (sterilno gor ali dol), jaz ti svetujem, da si pomagaš s svojim mlekom.
Tanja
Naš je imel tudi vnete očke in včasih kar fajn in sem mu po nasvetu patronažne (dala mi je tudi neko mazilo, vendar ga nisem uporabljala) umivala s svojim mlekom. Včasih, ko je bilo vnetje močno sem mu kanila mleko v očke, zjutraj (preventivno) pa sem na vato zbrizgala mleko in mu očke s tem umila. Vnetje je izginilo.
Tudi meni je pediatrinja rekla, da kamilice niso dobre za oči, ker jih izsušijo in naj očke umivam s prekuhano vodo in ja, materino mleko je tisto, ki marsikdaj tudi pozdravi novorojenčkove očke. Nam se je sicer vnetje vleklo tako, da smo na koncu vseeno dobili tudi mazilo…
Vladka
Nives!
lepo so ti svetovale predhodnice. Vendar bi te opozorila, da vseeno dobro opazuj oko svojega dojenčka. Moja hči je imela do skoraj četrtega meseca gnojni izcedek iz očka in to kar obilen, da sem ji morala spirati večkrat na dan, samo s prekuhano vodo. Ker se zadeva ni sama od sebe pozdravila, moje mleko pa je vse skupaj še bolj zapacalo, sem jo kot dvoinpolmesečno dojenčico peljala k okulistu, ta pa mi je povedal, da bo morda treba prepikniti solzevod in da je to kar pogosta težava. K sreči nama je prej predpisal neke kapljice, mešanica antibiotika in hormona in stvar se je pozdravila. Tako da, če se ne bo pozdravilo s tvojim mlekom v parih dneh, nikar ne čakaj. Mene so zelo nadrli, ko se prišla tako pozno.
LP in srečno
K.