Najdi forum

KAM VLOŽITI DENAR

Moja starša bosta ta mesec od prodaje delnic, ki jih je bilo potrebno prodati zaradi spremembe lastništva, dobila 11 milijonov SIT. Sedaj pa ne vesta kam naj ta denar čim bolj pametno vložita. Vlaganje v nove delnice praktično ne pride v poštev, ker nobeden od nas ni podkovan v tem. Ima kdo mogoče kakšno idejo – vezava v tolarjih, devizah, investicijski skladi….Že vnaprej hvala.

investicijski skladi so zelo donosni samo malo je treba vedt kdaj vložiti in kdaj ne ven vzeti, ponavadi je tako ko donos pade na nulo tako kot je sedaj ko je bila vojna v iraku bi se kdo vstrašil in vse pobral ven-narobe pustit notr ker bo zopet raslo in se večalo. Drugače pa se lahko pozanimate pri posredniški družbi ki se s tem ukvarja in vam bodo z veseljem svetovali in vas o čem poučili
lp m

investicijski skladi, takšni, ki so mešani, se pravi je nekaj delnic in nekaj obveznic – tako vas delamo mi – mi smo pri galileu, je pa tko, da to deluje na dolgi rok, na več kot tri leta sicer je brez pomena.
T.

Nepremicnine,vikend, stanovanje.

Donosnost naložbe je obratno sorazmerna z njeno varnostjo. Imate veliko možnosti.

Neprimičnine. Nakup zazidalnih parcel v vročih conah to je tam, kjer se zaradi boljše prometne povezave z Ljubljano pričakuje porast povpraševanja in gradnje. Gradijo se stanovanjske hiše in drugi poslovni objekti, ko se širijo kraji. Npr. v enem manjšem zaspanem mestecu ob cesti na Dolenjsko se je v zadnjih 5 letih cena zazzidalnih parcel dvignila najmanj za 4 x (danes do 40 eur za kv. meter pa tudi že več). podobno je s ceno stanovanj. Povpraševanje za parcelami je nekajkrat večje od ponudbe. Prave vroče žemljice.

Ali nakup stanovanja v Ljubljani in pobiranje stanarine, ki ti v 2 -3 letih omogoči prodajo le tega in nakup večjega; za katerega dobiš še več najemnine …..itd.

To so načeloma varne in hkrati donosne naložbe v tipično slovenskih razmerah, dokler te še trajajo. Pa mislim, da še nekaj časa bodo.

Če ste vsaj blizu Ljubljane, razmislite. Pri nas je cena stanovanj že pet let praktično ista, za parcele ni bistveno boljše. Študentov najemnikov ni, ceste so čedalje slabše, avtoceste pa nikoli ne bo.

Lep donos.

Če bi jaz dobila toliko denarja, bi kupila nepremičnino in jo dajala v najem. Nepremičnina vrednosti z leti namreč ne izgubi, temveč jo le še oplemeniti. Pozabila ne bi tudi nase in bi odšla malo na oddih. Lp, Lulu.

Dajanje nepremičnin v najem slabe izkušnje moraš res dobiti človeka ali familijo ki je poštena
lp

Jaz sem do sedaj imela 3 najemnike, prinesla okoli me je samo prva. Se strinjam, da je vse loterija.

Predlagam kak vzajemni sklad (Galileo; če vlagata za več kot tri leta)..
če boste prej rabili denar lahko ven dobite, samo pač davek na dobiček plačate, v glavnem dobiš pa več kot v banki z obrestmi…samo nobene panike ob nihanjih..

Nakup nepremičnin (najemniki niso nuja), že obstoječih!!, ne takih, ki se bodo leta 2 pa 3 zgradile..

No, a hčerka že ima stanovanje?

New Report

Close