Najdi forum

kam vezati

Pozdravljeni,
katera banka ima trenutno najvišje obrestne mere za vezavo zneska 10.000 ali 20.000 eur, npr. za obdobje 6 mesecev ali več? Ali se splača morda kaj drugega naredit s prihranki?
Hvala za pomoč!

Pozdravljeni,

za obdobje šestih mesecev je trenutno najbolj primeren investicijski sklad denarnega trga, ki ima obrestno mero še vedno nad 1 %, na banki za 6-mesečno vezavo težko dobimo toliko. Trend padanja pasivnih obrestnih mer (za depozite) se bo v bankah nadaljeval, zato za obdobja nad 5 let vsekakor priporočamo delniške naložbe v obsegu, ki ustreza vašemu profilu med pričakovanim donosom in pripravljenostjo prevzemanja tveganja.

Upamo, da smo vam z odgovorom pomagali.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Pozdravljeni

Skoraj vseeno je, katero banko izberete za obdobje do enega leta, kajti dejstvo je, da obrestne mere na depozite padajo in glede na smernice EU banke glede ključne obrestne mere bo temu tako tudi v prihodnje.
Vprašajte se, kako dolgo lahko pogrešite vaš denar, čemu so namenjeni prihranki, potem pa razmislite o varčevanju v vzajemnih skladih, oz vsaj delni razpršitvi med vezano vlogo in vzajemni skladi. Prav tako se sprašujem, zakaj vezana vloga (kjer do denarja težko pridemo), če pa imamo sklade denarnega trga, ki so povsem primerljivi po varnosti in donosu bančnim vlogam, le likvidnost imajo višjo. Vas mogoče ovira nepoznavanje vzajemnih skaldov?

Lažje bo svetovati, če zaupate kaj več o vašem namenu uporabe privarčevanih sredstev.
lep pozdrav
Zastopnik

New Report

Close