Najdi forum

Torej,

pri sebi opažam en kup psihičnih problemov (agresije, nebrzadnje jeze, konfliktnosti, živčnosti, nezaupanja…) Opažam, da so v bistvu to moje karakterne lastnosti ( kolerik, škorpijon:) vendar je problem, da jih pri 28 letih še ne znam obvladat. Hkrati se zadnjih 15 let ubadam z, za mene, hujšimi življenskimi težavami ( očetovi dolgovi, poseledično deložacija kjer sem pri 17 ostala na cesti, sama, kasneje zanositev kjer sem ostala čist sama, grožnje s strani določenih ljudi, pač en kup težav ki jih očitno sama ne znam predelat ). In zannje čase se zavedam, da so moje težave v obnašanju delno tudi posledica preteklosti. Problem je, ker ne najdem moči za naprej, ostajam na istem že par let. Enkrat sem obiskala psihiatra vendar mi je predpisal tablete. Torej sprašujem kam naj se obrnem da bom znala svoje strahe obvladat. Osebi zdravinik? Še enkrat psihiater? Psiholog? Na internetu sem našla sicer en kup društev ki ponujajo takšne in drugačne terapije vendart so vse plačljive česar pa si ne morem privoščit. Torej kam po pomoč, na koncesijo? Sem pa iz MB.

Najlepša hvala za odgovor ter lep dan še naprej!

LP, Tanja

Draga “Nejka28”!

No, pa imam končno čas, da odpišem še tebi! Prav vesela sem, da sem zadnje dneve lahko odgovorila na vsa sporočila, ki so prišla.

Kako si ti kaj zdaj? Kako se počutiš? Upam, da si več ali manj OK – ko berem o tebi, kaj si že vse dala skozi.

Rekla bi ti, da ja – da res prinesemo ene stvari s seboj na ta svet: svoj horoskop, svoj temperament, svojo usodo,… Se pa vseeno na veliko pri sebi zadev da vplivati. Mislim, da si ubrala več kot pravo pot, ko si razmišljala o strokovni pomoči. Nvadano je vrstni red takšen, da gremo najprej k svojemu splošnemu zdravniku, ki nas potem napoti bodisi na psihologa (ki zdravi s pogovorom) bodisi na psihiatra (ki zdravi z zdravili in tudi s pogovorom). Če najdemo pravo osebo zase, smo lahko kmalu že na konju, kot se reče.

Svetujem ti, da se telefonsko ali po spletu obrneš na Društvo Dam, če bi vedeli za koga brezplačnega. Morda pa bi ti znali kaj pametnega svetovati tudi na Frančiškanskem družinskem inštitutu, ki je sicer v LJ, imajo pa svoje terapevte tudi drugod po SLO in če se prav spomnim, je ravno v MB oz. v okolici nekdo njihov. Njihova telefonska je: 01/200-6760.

To bi bilo za začetek. Če pa bi te še kaj zanimalo, se javi!

Maja

New Report

Close