Najdi forum

Pozdravljeni!

Mogoče mi bo kdo pomagal.
Mojega ljubega možička sem poslala “po korenje” v vrt (na žalost nimam vrta pred hiško, ampak par km stran). No, kaj se zgodi. Ljubi možiček pri namesto par korenov prinese cel zaboj – vse pridelek, in me veselo gleda, kako ga bom pohvalila.
Sedaj ne vem, kako lahko to uskladiščim za čez zimo. V skrajnem primeru ga bom vtaknila v zamrzovalnik, ampak rada bi ga imela svežega.

Ima kdo kak nasvet, takšen še iz časov naših babic, ko ni bilo zamrzovalnikov in podobne moderne ropotije.

Hvala in lep dan želim
Dorina

V kakšno kanto daj pesek ali še bolje mivko in koren zakoplji noter. Pesek in mivka namreč držita vlago, zto je koren dolgo časa uporaben

lp

Naša mami je naredila tako, da ga je dala v boben od pralnega stroja in ga zakopala v zemljo do roba. Pokrila ga je s plastičnim pokrovom in čez posula malo zemlje.Prav tako peso. Moram reci, da je zelo lepo prezimel.

Če imaš hladno temno klet, ti bo prezimil tako, kot so ti napisali prejšnji dve, če pa takšne kleti nimaš, bo pa ves trud zaman. Men tako nikoli ne prezimi, zato ga vedno blanširam in zamrznem. LP

Korenje lahko tudi prekriješ z žaganjem in ga postaviš v klet. Tako ti bo ostal do spomladi. Lahko ga pripraviš za juhe, prikuhe… in sicer: Korenje olupiš in ga narežeš na kolobarje, potem ga dobro premešaš z soljo in vstaviš v kozarce od kumaric, zapreš in tako ti počaka tudi zelo dolgo časa, saj je sol njegov konzervans. Drugače pa ti preostane še skrinja.

New Report

Close