Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost kam po srednji zdravstveni šoli??

kam po srednji zdravstveni šoli??

jaz sem se vpisala na srednjo zdravstveno šolo pa me zanima če bi se še lahko kako prepisala v gimnazijo ali pa bi se po končani srednji šoli lahko vpisala na kakšno formacevtsko šolo naprej da bi dobila poklic formacevta v industriji ali pa kakšen podoben poklic ki se izvaja v lekarni

prosim objavite
hvala

Glede na manjkajoče vejice in drugih napake tekstu za kaj več nisi sposobna. Idi brisat rit po bolnicah…..

ne bi to v šoli vprašala ????

Do kakšne izobrazbe si pa ti prilezel, glede na svoje napake???

Živjo!

Glede prepisa v gimnazijo moraš vprašati gimnazijo, ali bi te še sprejeli sedaj in tudi, kakšni so sploh pogoji – vsaka šola ima svoj pravilnik.

Če hočeš delati kot laborant, se moraš vpisati na sr.zd.šolo smer laborantski tehnik ali pa na kemično kot kemijski tehnik. S to smerjo ali kot gimnazijski maturant (tukaj boš morala delati verjetno kakšne sprejemce) se lahko vpišeš na fakulteto za farmacijo.

Če hočeš delati v farmaciji, si lahko s srednješolsko izobrazbo kot lab. ali kemijski tehnik, z višjo šolo pa si dipl. farmacevt, magistra farmacije, dipl. kemik idr.

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Nikamor, v teh časih če si izobražen ali ne, je težko dobit službo, tako da ti predlagam da kar doma ostani.

formacevt???

torej tina kaj mi svetuješ?

lilly time, glede na to, da ti tuji izrazi ne delajo takšnih težav, kot domači, vztrajaj na formaciji in se vpiši v vojaško šolo, kjer boš bistveno več izvedela o formacijah, kot na farmaciji. Boš potem laže podkurila Sintalovcu podobnim.
Moje mnenje je, da vztrajaš na tej srednji šoli, kjer so ti z določeno mero vztrajnosti enako odprta vrata na višji študij.

hvala

Lilli, kadar ne veš, kako izbrati, napiši na list 2, 3 ali 4 šole / izobrazba / želje, ki te veselijo, napiši pluse in minuse, ter se lažje odločiš.

Se pravi, prvo moraš nujno vedeti, kaj želiš delati v življenju oz. tvoj sanjski poklic. Ko ga boš vedela, boš približno vedela, v katere šole iti, glede na to, pa da sem prepozna pri tvojem odgovoru, in si morebiti že izbrala šolo, ti še vedno kasneje ostane prekvalifikacija ali pa študij z dif. izpiti. Torej, KAJ ŽELIŠ DELATI V ŽIVLJENJU je tvoje vprašanje No.1 🙂

V življenju se pa lahko še marsikaj zgodi; poglej, celo življenje sem si želela delati v socialni stroki in tudi sem nekaj časa, potem je naneslo, da nisem, in sedaj delam čisto drugje, kjer sem zelo zadovoljna. Mogoče bom pa pri 45 šla za sestro v rešilcu, kar je tudi moja dolga želja – resno! Četudi z nižjo stopnjo izobrazbe.
Kaj ti hočem reči…ne obremenjuj se preveč in na izi se odločaj v lajfu o lajfu:)))

Lp-Tina

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

sej si ti isto nesposoban/a glede na to kako pišeš

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close