Najdi forum

Spoštovani!Zanima me ali obstaja kakšna institucija – po možnosti v bližini Tolmina, ki bi lahko pomagala reševati družinsko stisko, ki je sami ne moremo rešiti, prav tako pa ni ustrezne pomoči s strani centra za socialno delo. Problem imamo s 25.letnim sinom, ki se ne drži dela, se neprestano opija in živi iz dneva v dan. Ker je odklonil delo, ki mu ga je ponujal zavod, je sedaj za pol leta brez vseh pravic. Poleg tega pa prihaja do pretepov med njim in možem. Sama živim v večnem strahu. Uredili smo mu tudi vse potrebno za zdravljenje od alkohola, pa je v zadnjem hipu to odklonil. Na centru nam je psiholog dejal, da se moramo sprijazniti, da so nekateri v življenju pač klošarji. Sama ne morem več gledati sinovega propada, ki trenutno v strahu pred očetom živi v bližnjem kletnem prostoru. Ali mi lahko svetujete na koga naj se obrnem, saj tudi sama postajam vsak dan večja razvalina. V meni ni nobenega veselja več.Ali mi lahko vi date kakšen nasvet? Kaj naj storim in na koga naj se obrnem. Hvala za odgovor.

Deja, bojim se, da ste naredili vse, kar mati lahko naredi za svojega sina. Pri starosti 25. tih let je osebnost človeka že tako oblikovana, da nanj ni več možen vpliv v smislu prepričevanja, kaj naj nekdo, proti svoji volji naredi. Sin se je “odločil” za takšno življenje.
Na telefonski številki 080 1221 (Zavod Pelikan – Karitas) svetujejo staršem otrok, ki so odvisniki in odvisnikom, ki želijo spremeniti svoj življenjski slog. Tam boste dobili informecije o tem, kako pomagati sinu. Včasih je pomoč tudi, da ne pomagaš.
Na teh spletnih straneh je tudi mapa s forumi o zasvojenosti. Morda bi pobrskali tudi tam.

Ne glede na vse, pa vam polagam na srce, da poskrbite tudi za sebe in svoje zdravje, ker v prvi vrsti morate vi ohraniti moči. Prepričana sem, da ste naredili vse, po svojih najboljših močeh, da bi rešili sina, mu pomagali, da bi se postavil na lastne noge. Po vseh teh letih trpljenja, pa si le zaslužite malo miru in časa zase, kaj ne? Če ne gre, včasih res ne gre. Ko bo sin pripravljen sprejeti vašo pomoč, jo bo sprejel. Do takrat pa naj samo ve, da lahko pride k vam, ko bo to potreboval.

Želim vam vso srečo!

New Report

Close